Jane Austen møder Gossip Girl: Bridgerton-bøgerne bliver til Netflix-serie

Bridgerton Netflix Queen

Julia Quinn har taget verden med storm med sine medrivende bøger om familien Bridgerton. Hver bog følger én af de otte søskende, som alle kæmper for at finde kærligheden og samtidig navigere i overklassens sladder og skandaler i 1800-tallets London.

I den kommende juleferie, helt præcist den 25. december, kan fans af Bridgerton-bøgerne glæde sig til en ekstra julegave. Der får filmatiseringen af serien nemlig premiere på Netflix, og det er den populære producer Shonda Rhimes, som er kendt for serier som Grey’s Anatomy, Scandal og How to Get Away with Murder, der står bag.

At dømme ud fra traileren, ser Netflix’ fortolkning af Bridgerton-universet ud til at være ligeså sprudlende, sjov og sexet som i bøgerne.

Vi glæder os til at alle vores yndlingskarakterer blive vækket til live af seriens stærke hold af skuespillere. Shonda Rhimes har valgt at bruge “color-blind casting”. Det betyder, at britiske adelige i 1800-tallet sagtens kan spilles af skuespillere med afrikanske rødder. Og vi klager i hvert fald ikke over at se talentfulde (og *host* virkelig pæne) Regé-Jean Page, som oprindeligt kommer fra Zimbabwe, i rollen som den eftertragtede hertug Simon Basset. Måske genkender du ham fra serier som Roots og For the People?

Bridgerton Simon Basset Netflix
Regé-Jean Page som den eftertragtede hertug Simon Basset, som ikke har planer om at gifte sig. Nogensinde.

Jane Austen møder Gossip Girl

Som forfatter er Julia Quinn i høj grad inspireret af Jane Austen. Hun skriver om kvinder, der er veltalende, intelligente og har et rigt følelsesliv. Og der er altid en lang række forviklinger og misforståelser, før den lykkelige slutning endelig kommer til sidst. I 2007 blev Quinn spurgt, om hun ville skrive et efterskrift til en ny udgave af Jane Austen-klassikeren Mansfield Park, hvilket hun selv kalder for højdepunktet af sin karriere.

Forestil dig, at Jane Austens bøger fik et twist af Gossip Girl, og så har du Bridgerton-serien. Ligesom i Gossip Girl følger man i Bridgerton-bøgerne en overklasse, hvor alle er besat af en anonym sladderspalte. Gør du noget dumt den ene dag, kan du være sikker på, at alle har læst om det den følgende morgen. I Bridgerton-universet hedder den anonyme sladderspalte Lady Wistledown’s Society Papers.

Og hvem lægger stemme til den anonyme Lady Wistledown i Netflix-serien? Selveste Julie Andrews. Alene af den grund bør du glæde dig til serien!

Bridgerton-søskende_still_1200x800

Okay, nu glæder jeg mig til den 25. december, hvor Netflix-serien har premiere - og jeg skal da i gang med at læse bøgerne nu

Det skal du da! Begynd med første bind, Den ugifte hertug, hvor du får historien om Daphne Bridgerton og Simon Basset.

Daphne er intelligent, smuk og vellidt – alligevel modtager hun kun ægteskabstilbud fra bejlere, hun ikke synes om. Men da den unge hertug Simon Bassett, kommer til byen, forandres alt.

Sammen lægger Daphne og Simon en snedig plan: Hvis de indgår en falsk forlovelse, vil den rette type friere måske endelig få øjnene op for Daphne, og samtidig vil de ægteskabsgale mødre fra byens øverste kredse forhåbentlig holde sig langt væk fra Simon, som ingen intentioner har om at gifte sig. Nogensinde.

Men efterhånden som dagene går, bliver det sværere og sværere at holde styr på, hvad der er sandt og falsk.

>> Læs også: Gratis uddrag af Familien Bridgerton #1 – Den ugifte hertug

Du kunne også være interesseret i...

Få læseinspiration i din indbakke

I vores nyhedsbrev får du masser af inspiration til din næste store læseoplevelse. Fortæl os, hvad du er interesseret i – så sender vi det helt rigtige indhold til dig. Du kan selvfølgelig altid afmelde nyhedsbrevet igen.