14 krimier på vej: Se listen over spænding og gys her

krimier på vej fra disse forfattere

2021 byder på masser af gode krimigys – fra navne som for eksempel Hammer, Staun, Engman, Theils og Foley. Få spændingsoverblikket med udgivelsesdatoer her.

1.

Beatrice af Lina Bengtsdotter

udkommer 20. maj 2021

Hvorfor taler forældrene ikke sandt om deres forsvundne barn? 

 

Kriminalinspektør Charlie Lager kæmper med sine egne dæmoner i form af både alkohol
og nære forhold. En morgen vågner hun op efter en nat i byen, som hun kun har svage erindringer om. Hun ved ikke, hvem der har været med hende hjemme. Men alt dette må hun lægge til side, da hun bliver kaldt til Karlstad, hvor en ni måneder gammel pige er forsvundet.

 

Forældrene er i chok, og medierne pisker en hektisk stemning op. Et lovende spor viser sig at være en blindgyde, og Charlie begynder at få en fornemmelse af, at hverken forældrene eller folk i deres omgangskreds reelt har lyst til at fortælle sandheden om den forvundne baby, Beatrice.

 

For hver time der går, svinder chancen for at finde den lille pige i live, og Charlie må presse sig selv til det yderste.

 

Lina Bengtsdotter er vokset op i den lille svenske by Gullspång, men bor i dag i Stockholm.

Annabelle, Lina Bengtsdotters debutroman og den første bog i serien om kriminalinspektør Charlie Lager, fik en fantastisk modtagelse af både anmeldere og læsere og er solgt til udgivelse i 19 lande. Siden fulgte Francesca, som ligeledes blev modtaget med stor ros.

”Spændingen holder frem til allersidste side i denne exceptionelt velskrevne roman, hvor plottet er skræmmende og insisterende”
– Nya Wermlands-Tidningen

2.

Undergravet af Lone Theils

udkommer 31. maj 2021

Stille og dyster vestjysk uhygge

Signe Brask har det svært med sin nye chef. For at ydmyge hende har han sendt hende til Klitmøller, hvor hun skal vikariere som patruljebetjent Men der går ikke længe, inden Signe står med en ny sag.

 

Præstens unge, smukke kone er sporløst forsvundet. Snart viser det sig, at der under overfladen ulmer en voldsom religionskrig i det lille samfund af fiskere og surfere.

 

Opklaringsarbejdet med den lokale betjent Dennis er tungt. Samtidig bliver Signe konfronteret med sin egen fortid på en måde, der ændrer hendes liv for altid.

 

Undergravet er andet bind i serien om Signe Brask.

 

Lone Theils er tidligere korrespondent for blandt andre Politiken og Berlingske Tidende i London, hvor hun boede i mere end 16 år. I den periode udførte hun også en række opgaver for DR, TV2 og Radio 24syv. Hun er nu tilknyttet internetmagasinet POV International.

3.

Hyrden af Eva Maria Fredensborg

udkommer 1. juni 2021

Hyrden 3: Aspiranternes sidste sag afdækker uventede hemmeligheder

Hampus, Nadia og Bjørn har aftalt at indlede deres egen, private efterforskning i sagen om Hampus’ forsvundne kæreste, Elin, men først skal de gennemføre Akademiets tredje og sidste elitemodul. Her lykkes det endelig Conrad Løve at sikre sine aspiranter en sag, der vil give dem mulighed for at vise, hvor talentfulde de er.

 

Sagen bringer teamet til Trondheim, hvor Bjørn er vokset op. Han får en overstrømmende modtagelse, men fundet af en lemlæstet mand udstiller skjulte problemer i lokalsamfundet, og ikke alle er glade for afsløringen og Bjørns rolle i den. Det udløser en kæde af begivenheder, som trækker tråde til Kumlafængslet i Sverige, resulterer i Nadias forsvinden og udløser nye, alvorlige anklager mod Hampus.

 

Hyrden er tredje og sidste bind i serien om Akademiet – det fælles-skandinaviske Akademi for Gerningsmandsprofilering.

 

Eva Maria Fredensborg er født i Sverige, men flyttede til Danmark som 2-årig. Hun er uddannet cand.merc. fra CBS og arbejdede i mange år med kommunikation og reklame, før hun i 2013 sprang ud som forfatter. Siden da har hun stået bag adskillige roste krimier.

4.

Det du ikke ved af Anna Jansson

udkommer 3. juni 2021

Maria Wern skal finde sin chefs datter, men er det for sent?

 

Det er sensommer på Gotland. Maria Wern og hendes familie er taget ud til deres nye sommerhus, men det går hurtigt op for Maria, at området ikke er så idyllisk som først antaget. Mens Maria undersøger en række af indbrud i området, bliver hendes bonussøn overfaldet. Til en fest med de nye naboer står et nærliggende hus pludselig i flammer, og panikken breder sig.

 

Næste morgen er kriminalinspektør Thomas Hartmans datter, Sofi, sporløst forsvundet.

 

Hendes forsvinden falder sammen med, at hun skulle præsentere resultaterne af en undersøgelse af olieboringens indvirkning på øen. Maria bliver sat på sagen, og det viser sig, at en af Marias naboer har en stor interesse i Sofis arbejde. Er det et tilfælde, at det også er Sofis ekskæreste?

 

Anna Jansson bor i Örebro med sin familie. Inden hun blev forfatter på fuld tid, arbejdede hun som sygeplejerske. Det har inspireret hende til at skrive om menneskers forhold til liv og død. En af Sveriges mest populære krimiforfattere med 4 mio. solgte eksemplarer og på top ti over mest lyttede forfattere på Storytel i 2020.

5.

Jeg er Sarons rose af Jakob Melander

udkommer 16. juni 2021

Næse for forbrydelsens mentale spor

Da et menneskeskelet med et grævlingekranie dukker op, er politiet overbeviste om, at det er en practical joke, men det er politiassistent Christian Porsing ikke. Uden assistance fra sine kollegaer må han tage sagen i egen hånd og ty til tysk politis tidligere star-profiler, Sigga Freitag, for at få hjælp. I kraft af sin opvækst nær en tidligere koncentrationslejr er Sigga en plaget sjæl med en ‘næse’ for det, hun kalder mentale spor efter menneskelig lidelse.

 

Efter en særlig voldsom sag, har hun forladt tysk politi, og rejser nu rundt til universiteter og politiafdelinger for at holde foredrag om sin specielle metode.

 

Christian overværer hendes foredrag på Københavns Universitet. Han er skeptisk og opfatter hendes evne som en ny form for clairvoyance, men må langsomt indse, at Siggas metode vækker genklang i ham selv. Og da endnu et skelet med monteret grævlingekranie dukker op, begynder en efterforskning, der vil ryste Christian i hans grundvold og forandre både ham og Sigga for altid.

 

Jeg er Sarons rose er første bind i Jakob Melanders nye trilogi om det umage par.

 

Jakob Melander debuterede som forfatter i 2013 med første bind i serien om Lars Winkler, Øjesten. Han har en musikerkarriere bag sig som guitarist i en række danske rockbands. Melander er nu aktuel med en ny krimiserie om Sigga Freitag og Christian Porsing.

6.

Gæstelisten af Lucy Foley

udkommer 17. juni 2021

En afsides ø. Årets bryllup. En invitation, man vil dø for …

 

På en afsidesliggende ø ud for den irske kyst samles gæsterne til årets bryllup mellem den succesfulde og målrettede livstilsguru, Jules, og den flotte og charmerende tv-stjerne, Will.

 

Alt er planlagt til mindste detalje, og intet er overladt til tilfældighederne, da gæsterne ankommer til øen dagen før brylluppet. Men allerede inden champagnepropperne springer, og festen går i gang, begynder fortidens små uoverensstemmelser og ubehagelige sandheder at stikke hovedet frem blandt gamle venner, klassekammerater og familie.

 

En giftig cocktail af hemmeligheder truer med at spolere den perfekte fest, og mens et stormvejr fanger bryllupsgæsterne på øen, stiger spændingerne, indtil lyset går ud og et blodigt lig bliver fundet.

 

Lucy Foley er født og opvokset i England, hvor hun læste engelsk på universitetet. Derefter arbejdede hun i flere år som skønlitterær redaktør i forlagsbranchen, mens hun skrev tre historiske romaner. Hun er i dag fuldtidsforfatter og har ligget nummer 1 på adskillige bestsellerlister med sine spændingsromaner. Gæstelisten er solgt til udgivelse i 26 lande og er hendes første roman på dansk.

7.

Den forkerte mor af Michel Bussi

udkommer 24. juni 2021

Intet er så skrøbeligt som et barns minder

Malone på 3 et halvt år fortæller skolens psykolog, Vasile, en farlig hemmelighed: Hans mor er ikke hans rigtige mor, og hans rigtige mor er i fare.

 

Det virker usandsynligt: Malones forældre har fødselsattest, babybilleder og selv deres læge bekræfter, at Malone er deres barn. Men Vasile tror alligevel på ham. Og han må handle hurtigt, hvis han skal nå til bunds i sagen. For  Malones minder er begyndt at blegne, og snart vil de være helt væk.

 

Vasile tager kontakt til politikommissær Marianne Augresse, der er travlt optaget af et voldeligt indbrud hos en lokal smykkebutik, hvor der blev stjålet for flere millioner euro. Hun mener ikke, at et barns fantasihistorier vedkommer hende.

 

Men hvad hvis hun tager fejl

 

Michel Bussi er en af Frankrigs bedst sælgende krimiforfattere og har vundet en lang række litterære priser. Hans bøger solgt flere end 9 millioner eksemplarer i 35 lande. Flere af hans bøger er blevet til populære tv-serier i hans hjemland. På dansk er tidligere udkommet Pigen på flyet, Sorte åkander, Det glemte barn og Tiden er en morder.

“Bussi er tilbage i sin vanligt hæsblæsende stil og giver os samtidig stof til eftertanke”
– Le Point

8, 9 og 10

Nathalie Svensson-serien: Himlen er altid højere, Dominodøden og Midnatspiger
af Jonas Moström

udkommer 6. juli 2021

Himlen er altid højere

Psykiater og profiler, Nathalie Svensson, er nylig single. En aften skal hun mødes med en mand, men lige da hun ankommer, bliver han skudt for øjnene af hende. Det vækker minder. Ti år tidligere blev hendes livs kærlighed myrdet på præcis den samme måde. Er det et tilfælde, eller er der en sammenhæng

Dominodøden

En læge bliver fundet myrdet med en dominobrik presset ned i halsen. Kort efter forsvinder en anden læge. Man finder kun hans navneskilt og en dominobrik. Kriminalinspektør Johan Axberg og Nathalie bliver sat på begge sager. Hvem er ellers i fare? Og hvad betyder dominobrikkerne?

Midnatspiger

Under festugen på Uppsala Universitet bliver to kvindelige studerende voldtaget. Kort efter dukker et tredje offer op. Denne gang er kvinden blevet slået ihjel og udstillet i universitets anatomiske teater. Nathalie og Johan bliver sat på sagen.

Jonas Moström bor med sin familie i Stockholm, hvor han arbejder som praktiserende læge. Derfor er det ingen tilfældighed, at sygehusmiljøet spiller en stor rolle i hans kriminalromaner. I 2014 skrev han 1. bind i Nathalie Svensson-serien, der blev en stor succes i hjemlandet. Hans krimier har ligget nr. 1 på Storytel i 2020.

11.

Snesmil af Søren og Lotte Hammer

udkommer 5. august 2021

Søren og Lotte Hammer_Snesmil

Bestialsk mordgåde i Hitlers Berlin

Berlin 1940-41: Ni kvinder myrdes i ly af mørklægningen. Sammen med sine kolleger opklarer kommissær Johann Braunmann drabene, og gerningsmanden pågribes og henrettes. Men et af mordene kan ikke være begået af samme gerningsmand: En ung pige som er fundet dækket af sne. Varmen fra munden har tøet sneen, så kun hendes smil er synligt.

 

Politigeneral Richard Heydrich er åbenlyst anfægtet af mordet og giver Braunmann til opgave at opklare det. Men hvorfor tilbageholder Heydrich samtidig oplysninger? Braunmann finder efterhånden ud af, at drabet på ”Snesmil” har tråde ind i nazitoppen.

 

Snesmil er romanen om kriminalkommissæren, der gradvis mister alt − familie, kolleger, hjem, by og land – mens han efterforsker et seksualdrab for et regime, der myrder millioner.

 

Lotte Hammer og Søren Hammer er søskende. De debuterede med et brag med kriminalromanen Svinehunde i 2010. Siden har duoen etableret sig som et af Danmarks mest prominente krimiforfatterskaber med serien om Konrad Simonsen.

12.

Eftermæle af Ole Nørskov

udkommer 26. august 2021

Et dødsfald leder til en livsfarlig efterforskning

“Kresten er død.”

 

Efter 20 år bag en computerskærm i redaktionssekretariatet på Dagbladet modtager Michael Eriksen et telefonopkald, som vender op og ned på hans tilværelse. Sammen med kollegaen Kresten skrev han som ung, idealistisk journalist en artikelserie, som belyste, hvordan Danmarks største virksomhed, MSAN, samarbejdede med den tyske værnemagt under krigen.

 

Artikelserien udløste Cavlingprisen, men Kresten og Michael betalte begge en høj pris for den kortvarige succes.

 

Nu er Kresten død, og hans lejlighed er dækket fra gulv til loft med dokumenter og artikler om MSAN-sagen. Er Krestens død forbundet til hans efterforskning? Michael beslutter sig for at komme til bunds i sagen, men indser hurtigt, at der denne gang er langt mere end hans journalistiske karriere på spil.

 

Ole Nørskov er uddannet journalist og skrev gennem mange år om den danske mediebranche blandt andet for Dagbladet Børsen og som chef for netmediet MediaWatch. Eftermæle er hans forfatterdebut.

13.

Rottekongen af Pascal Engman

udkommer 27. august 2021

Et bestialsk mord peger mod en gruppe mænd, der hader kvinder

Da en ung kvinde findes død i sin lejlighed nord for Stockholm, virker det som en indlysende sag for politiinspektør Vanessa Frank. Morderen har efterladt en del spor, men der er noget ved den hovedmistænktes opførsel, der får Frank til at overveje, om de overser noget afgørende. Kan mordet være forbundet med det voksende digitale netværk af mænd, der mødes i internettets mørkeste kroge og bekræfter hinanden i deres voldelige kvindehad? De kalder sig ”incels” og vil straffe de kvinder, som ikke værdiger dem et blik.

 

Hvis Frank har ret, kan mordet på Emilie vise sig blot at være startskuddet på noget langt større, og et kapløb med tiden går i gang. Rottekongen er anden bog i serien om politiinspektør Vanessa Frank.

 

Pascal Engman er svensk journalist og forfatter og bor i Stockholm. Han debuterede med Patrioterne i 2017, der blev solgt til filmatisering i Hollywood.

 

Ildlandet, der var første bog i hans nye serie med politiinspektør Vanessa Frank i hovedrollen, blev mødt af fremragende anmeldelser. Rottekongen har solgt over 100.000 eksemplarer alene i Sverige.

”Pascal Engman er den nye generations mester”
– David Lagercrantz

14.

De terminale kvinders klub af Susanne Staun

udkommer 1. september 2021

Lokkedue i morderisk intrige

Den verdenskendte profileringsekspert dr. Fanny Fiske har længe modvilligt forsøgt at gå på pension. Fanny siger da også ja, da hendes gamle samarbejdspartner, kriminalkommissær Berkowic, igen skal bruge hendes assistance i en drabssag.

 

Det besværlige mord efterfølges af flere mærkværdige mord. Fanny ser snart et mønster, der har de karakteristika, hun kender fra ”De terminale kvinders klub” – klubben af kvinder med en terminal kræftdiagnose, som ikke har noget at miste og derfor uden videre kan sendes i byen for at genoprette lov og orden, hvor politi og domstole har svigtet. Klubben må efter aftale ikke operere på Fannys territorium. Men da hun opdager, at de hærger på hendes område og har udviklet sig til en hær af raske, morderiske og højt organiserede amazoner, får hun problemer.

 

Pludselig modtager hun en opringning om, at hun er i fare og skal tage det første fly ud af landet. Langsomt går intrigens omfang op for hende: Hun er blevet lokkedue for et morderisk foretagende.

 

Susanne Staun er forfatter til de to krimiserier om profileringseksperten Fanny Fiske og om retsmedicineren Maria Krause. Susanne Staun modtog Det Danske Kriminalakademis pris for Bedste Kriminalroman 2010 med romanen Døderummet.

Du kunne også være interesseret i...

Få læseinspiration i din indbakke

I vores nyhedsbrev får du masser af inspiration til din næste store læseoplevelse. Fortæl os, hvad du er interesseret i – så sender vi det helt rigtige indhold til dig. Du kan selvfølgelig altid afmelde nyhedsbrevet igen.