3 forfattere deler: Det ville jeg gerne kunne sige til mit yngre jeg

1200x628_garbers-overgaard-wolf

De begår sig i vidt forskellige emner som hhv. selvbedrag, krimi og stoisk filosofi, men her forholder forfatterne Lotte Garbers, Inger Wolf og Niels Overgaard sig til samme, store emne: Hvad ved de nu, som de ikke vidste, da de var yngre?

Lotte_Garbers-forfatterportræt

Hvad ville du ønske, at du havde vidst, før du blev forfatter, Lotte Garbers?

“Før jeg begyndte at skrive, snakkede jeg med en kendt dansk mandlig forfatter. Jeg spurgte, hvad hans næste bog handlede om, og han sagde: “altid det samme, bare på en ny måde”. Jeg forstod ikke hans svar. Man skrev vel bare én historie og bagefter den næste.

Jeg var ikke ung, da jeg begyndte at skrive – jeg var over 30, da min debutroman kom. Men jeg var ung og naiv i forhold til at skrive.

For hvor havde han ret.

Jeg skriver nemlig altid om det samme. Relationerne. Jeg vil altid gerne undersøge dem, se på dem fra nye vinkler, forstå dem – forstå mig selv.”

Om forfatteren

Lotte Garbers er forfatter til romanen Løbeklubben i Saudi. Hovedpersonen Maiken lider af selvbedrag og efterlader på dét bagtæppe noget rod i Danmark for at tage et job i Saudi-Arabien. Her skal hun for et medicinalfirma observere kvinderne i en løbeklub – og de ender med at forandre den måde, Maiken oplever verden og sig selv på.

Hvad ville du gerne have vidst, da du var en ung mand, Niels Overgaard?

“At jeg var værd at elske.

Det tog mig en lang og besværlig rejse gennem depressioner og psykologer og kærestesorger, før jeg ankom til et sted, hvor jeg var i stand til at værdsætte mig selv og tage mig selv alvorligt.

Og så ville jeg gerne have vidst, hvor meget livsvisdom, der fandtes i filosofien. Jeg tror, at den kunne have hjulpet mig hurtigere hen til et konstruktivt sted.”

Om forfatteren

Niels Overgaard er forfatter til den anmelderroste Det hele handler ikke om dig, der er en moderne guide til de antikke, stoiske principper for et liv i ro.

Hvad ville du gerne sige til dit yngre jeg, Inger Wolf?

“Da jeg var 23, stod jeg på en fabrik ved et samlebånd og troede aldrig, jeg kom til andet.

Jeg ville ønske, jeg kunne ringe til mig selv og sige, at det hele nok skulle gå, og at jeg en dag ville blive glad for denne erfaring, som lærte mig rigtig meget.

Der gik rigtig mange år med ikke at tro på mig selv, hvilket var hårdt.

Omvendt så er livet jo en udviklingsrejse, og de lektioner, man får undervejs, er ofte nødvendig lærdom, for at man kan flytte sig.”

Om forfatteren

Inger Wolf er forfatter til krimitrilogien Pyromanen, der består af bindene Sorger, Giften og Hævnen.

Du kunne også være interesseret i...