5 bedste romaner til juleferien

bøger og kaffe foran en pejs

Hvis du endnu ikke ved, hvilke bøger der skal forsøde sin juleferie, har vi her samlet en liste af nogle af årets mest spændende romanudgivelser! 
Tag et kig og bliv inspireret:

1.

Børnene er konger af Delphine de Vigan

 

Børnene er konger:

Da den seksårige reality-stjerne Kimmy forsvinder fra en legeplads, bliver kriminalassistenten Clara sat på sagen. Sammen med sin otteårige storebror Sammy er Kimmy stjerne på den hyperpopulære YouTubekanal ”Happy Play”, som bliver bestyret af deres mor, Mélanie.

 

Kanalen har udviklet sig fra en slags reklamekanal til at være en realityserie om de to søskendes liv, og Kimmy og Sammy er blevet kendte ansigter i den franske offentlighed.

 

Clara bliver kastet ind i en verden, hvor små børn er influencere, hvor alt er til salg og man kun lever for at blive set. Men er Kimmys tilværelse som barnestjerne forbundet med hendes forsvinden?

2.

Grevinden af Henriette Rostrup

Grevinden:

Storladen fortælling om Grevinden af Bagsværds eventyrlige liv

 

 

Angelica Evans (1870-1914) vokser op som plejebarn i en mælketoddybar i et af Københavns arbejderkvarterer. Efter en affære med rigsgreve von Sponneck, føder hun et barn, som sættes i pleje, og hun ansættes som stuepige i en præstegård i Jylland. Herfra bringer eventyret os til et fattigkvarter i Cape Town, en rigmandsvilla i Johannesburg, Grand Hotel i Amalfi, et tuberkulosesanatorie i Schweiz, dronningevisit i London for til sidst at ende i pantelånerbiks på Vesterbros Torv og sladderpressens spalter. I en alder af 30 arver Angelica et palæ i London og en kolossal formue, der gør det muligt for hende at købe det lille lystslot Aldershvile ved Bagsværd Sø, hvor hun bosætter sig med sin datter, som hun henter fra plejeforældrene. Pludselig er hun en af Europas rigeste kvinder, der nu inviteres ind på de bonede gulve. Men ingen må vide, hvad hun er kommet af – og ikke mindst hvordan hun er kommet til den position i livet, hun nu har.

 

 

Grevinden er fortællingen om en unge pige, der går så gruelig meget igennem for til sidst at få alt det, hun drømmer om – eller er det nu også det?

3.

Medgift af Lotte Garbers

Medgift:

Kan man elske uden ærlighed?

 

 

Medgift er ikke kun den sum penge, der efter gammel skik følger kvinden ind i et ægteskab. Medgift er også den bagage, vi alle slæber rundt på. For den midaldrende parterapeut Lisa er medgift noget, hun konkret hjælper sine klienter med at pakke ud i deres parforhold: sårene, styrkerne, frygten og forventningerne.

 

 

Lisas liv er blevet til langt mere, end hun havde turdet drømme om. Men da hendes mand, Carl, pludselig dør, dukker fortiden op i hjemmet på Frederiksberg, og Lisa må vælge. Skal hun holde fast i sine egne og forældrenes fortielser, eller er tiden kommet til at stå ved den hun er? Efter Carls død er båndet til deres voksne søn blevet stærkere. Kan hun holde til at kappe det, hvis hun tager sin fortid på sig.

4.

Gode piger drømmer ikke af Nadia Kakasur

Gode piger drømmer ikke:

Dansk debutroman om at vokse op mellem to kulturer og usynlig social kontrol.

 

 

Lina vokser op i Kolding hos sin mor sammen med sin tvillingebror Ivan. Moren har flere jobs for at forsørge den lille familie og forsøger samtidig at bevare sin værdighed i det kurdiske samfund, der fordømmer hende for at have ladet sig skille fra sin voldelige mand.

 

 

Allerede som barn føler Lina sig klemt mellem det danske samfund og sin kurdiske baggrund, men efterhånden som hun bliver ældre, virker kampen for at finde sin egen plads næsten umulig. For selvom hun ikke går med tørklæde, og hendes kærlige mor giver hende en vis frihed, er det stadig afgørende for hendes families ære og Linas fremtid, at hun bliver ved at være ”en god pige”. En god pige, der ikke drikker, ikke fester og i hvert fald ikke har

kærester.

 

 

Og selv når ingen kigger, får Linas indre stemme hende til at føle sig forkert –både blandt danskerne og i sin kurdiske familie.

 

 

_Gode piger drømmer ikke _er en roman om kampen for at finde sin vej mellem to kulturer og et opgør med tanken om, at social kontrol kun er den voldelige slags, som vi kender fra medierne.

5.

Den røde glente af Elsebeth Egholm

Den røde glente:

Ny gribende kærlighedsroman fra en sand plotmester

 

 

Sally og Silas vokser op sammen på Djurslands yderste punkt, Helgenæs. Mellem dem spirer en ung kærlighed, understøttet af deres fælles passion for naturen og for at tegne fugle. Men en enkelt mørk begivenhed river dem fra hinanden, og da de mødes igen 25 år senere, er de ikke længere de samme.

 

 

Sallys mand er netop død, og en håndskade forhindrer hende i at vende tilbage til jordemoderjobbet. Silas er blevet en verdenskendt kunstner. Kærligheden er stadig dyb og intens, men mellem dem ligger store spørgsmål og presser sig på. For hvad skete der egentlig den aften, da 15-årige Sally blev fundet nøgen i en grøft efter en fest? Hvem kender sandheden? Hvem har løjet i alle disse år? Og ikke mindst: Hvem var det, der gjorde det?

Du kunne også være interesseret i...