5 bøger om kærlighed (… som ikke handler om dating og parforhold)

Bøger med kærlighed uden forelskelse og parforhold

“Bøger om kærlighed”  … her ligger det lige for at tænke på genrer som romance, chicklit, romcoms og feelgood, hvor dating og forelskelse fylder det meste.

Her hylder vi nogle af de mange andre typer kærlighed, livet har at byde på. Kærligheden til veninden, familien, sporten … og dig selv, for eksempel.

Livslang ærlighed er en kærlig undersøgelse af det særlige venskab mellem kvinder. Gennem et kalejdoskop af fortællinger, essays og ikke mindst samtaler med 18 venindepar kaster bogen lys over venindeskabet og de grundsten, det bygger på: kærlighed, solidaritet, genkendelse og tillid.

Knust af Anne Mette Kirk er en medrivende debutkrimi om at genvinde fodfæste, når man mister en, man elsker. Om uventet venskab, snigende forelskelser og om en sandhed, der ændrer alt.

Bjørneby af Fredrik Backman er en kærlighedserklæring til sport, der er lige så hårdtslående som sort kaffe i idrætshallen en tidlig søndag morgen.” Göteborgs-Posten

Maiken, hovedpersonen i Løbeklubben i Saudi af Lotte Garbers, er på flugt. Mest fra sig selv, men også fra noget rod, som hun ikke kan overskue. Hun får job i Saudi-Arabien og kommer hun med i en kvindeløbeklub. Det er et chok for Maiken at lære moderne, arabiske kvinder at kende, for intet er, som hun har fået fortalt. 

At elske det der ikke er perfekt er en smuk og nænsom mindfulness-bog fra zenmunken Haemin Sunim – forfatter til bestselleren De ting du først kan se når du sætter farten ned.

Du kunne også være interesseret i...