5 x stærk, dansk skønlitteratur i foråret 2021: Se navne og datoer her

bøger på vej People'sPress

Blendstrup, Hesselholdt og Kirk er på plakaten over dansk skønlitteratur, der udkommer hos People’s i foråret 2021.

Se hele listen her. Klik på bøgerne for at læse mere om dem.

Feje blade sammen op mod vinden af Christina Hesselholdt udkommer 19. februar 2021

Selskabet – kendt fra Camilla-bøgerne – vender tilbage

Syv år er gået siden vi sidst mødte de fem venner Camilla, Alma, Alwilda, Kristian og Edvard. På de syv år er verden forandret.

Billedet af forbrændte dyr der kommer ud af en brændende skov sidder på nethinden. Ødelæggelsen af naturen præger de fem. En enkelt af dem har en oplevelse af at leve i de sidste tider. Synet på natur og dyr er ved at splitte det ellers så sammentømrede selskab ad. De fem venners livslange venskaber sættes på en prøve.

Hvordan finder man fodfæste i en verden, hvor menneskers og dyrs lidelse skærer en i øjnene, samtidig med at de fem midaldrende venner oplever tab og smerte på det personlige plan?

Spørgsmål om liv og død vælder op, båret på strømmen af de fem personers stemmer, i monolog, i dialog, i åben kamp og i forsøg på at finde tilbage til det, man engang holdt af ved hinanden.

Christina Hesselholdt er født 1962 og hører til blandt landets bedst anmeldte forfattere. I 2015 udkom Selskabet – en samleudgave af de anmelderroste Camilla-bøger – som blev Christina Hesselholdts internationale gennembrud.

Christina Hesselholdt har modtaget flere priser, bl.a. Beatrice-Prisen (2007), Kritikerprisen (2010), DR Romanprisen (2017) og Det Danske Akademis Store Pris (2018).

Skyggen af far af Helle Vincentz udkommer 15. april 2021

Hjerteskærende roman om en barndom

Helle er vokset op på en gård på Sydsjælland i 1980’erne. Moren er skolelærer, faren er landmand. Helle er på sin fars hold, hendes søster på mors hold.

Helle forstår ikke alt hvad der sker omkring hende. Men hun ved i hvert fald at statsministeren er ond. Det er ham som er skyld i kartoffelkuren, som gør livet svært for landmændene. Far og mor skændes oftere og oftere, far bliver mere og mere underlig. Og en dag skyder han sig i sine forældres kælder.

Så får Helles mor cancer og dør. Er hendes slægt mon fordømt?

Helle begynder at konfrontere barndommens spøgelser. Hvad skete der egentlig? Hun kommer på sporet af familiens dybeste hemmeligheder og finder en uventet sandhed om sig selv.

Skyggen af far er en smuk roman om skyld og skam – og om modet til at møde de mørkeste og fineste dyb i en familie.

Helle Vincentz er født i 1978, er forfatter, uddannet journalist – cand.public i international politik fra Syddansk Universitet – og Master of Human Rights. Hun har bl.a. arbejdet på Jyllands-Posten, for Mellemfolkeligt Samvirke og i A.P. Møller Mærsk. Helle Vincentz er forfatter til fem spændingsromaner med efterforskeren og antropologen Sofie Munk.

Sorgens balalajka af Jens Blendstrup udkommer 5. februar 2021

Noveller skrevet med vild fantasi, originalitet og hjerte

En flok oldinge vender tilbage til den gade, som de voksede op i, og leger barndommens lege. Dåseskjul er sin sag, når bentøjet svigter.

Men de leger til langt ud på natten, indtil de kaldes hjem for sidste gang.

På Urukaiplateauet på den sibiriske tundra vågner en mand mirakuløst efter årtusinders nedfrysning i permafrosten. Han bliver både en sensation og et sexsymbol. Unge kvinder strømmer til tundraen. Men det er svært at omstille sig til moderne kvinders krav efter 25.000 år på is.

Mød Blendstrups fantastiske figurgalleri: Mød manden der åd af mørket. Udbryderkongen Sarkofag-Ole, der brød ud af tusindvis af pengeskabe, dusinvis af ægteskaber og til sidst brød ud af døden. Optimistjollesejleren Bo, der rundede den forkerte bøje og endte med at sejle jorden rundt.

I sine bevægende, originale og humoristiske noveller fortæller Jens Blendstrup om mennesker, der pludselig befinder sig i uvante situationer.

Jens Blendstrup er født i 1968, opvokset i Risskov, debuterede 1994 som forfatter med Mennesker i en mistbænk. Forfatterskabet omfatter digte, musiktekster, radiospil, børnebøger, romaner og noveller. Jens Blendstrup fik sit gennembrud med den selvbiografiske roman Gud taler ud, der i blev filmatiseret i 2017 med skuespiller Søren Malling i hovedrollen.

Pludselig her af Vibeke Grønfeldt udkommer 5. marts 2021

Suveræn fortællekunst

En mand beder præsten om at blive gift med silikoneduk- ken Belle, som han lever så enkelt og smukt med. Landsby- ens mænd stiller en månedsløn på højkant og samles om at spille russisk roulette.

Karl og Hans kører rundt som frie unge daglejere og fantaserer om sex.

Alle slås for at finde en plads i tilværelsen. Alle må søge sin egen mening. Gennem et virtuost sprog og vidåbne sanser vokser steder og mennesker lyslevende op fra siderne.

Gennem et virtuost sprog og vidåbne sanser vokser steder og mennesker lyslevende op fra siderne i Pludselig her.

Vibeke Grønfeldt er født 1947, debuterede som forfatter i 1976 og har siden skrevet en lang række romaner som har placeret hende som en af de fornemmeste fornemste prosaister.

Hun har modtaget et utal af priser, herunder Otto Gelsted-Prisen i 1982, Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1989, Det Danske Akademis Store Pris i 1996, Kritikerprisen i 1999, Odd Fellow Ordenens Litteraturpris i 2007, Leo Estvads legat i 2007, Holger Drachmann-legatet i 2008 og Montanas Litteraturpris i 2016.

Låst af Anne Mette Kirk udkommer 22. januar 2021

Vil du ofre dine nærmeste for at redde dig selv?

Da nat bliver til morgen i København findes 24-årige Clara efterladt i en blodpøl på toilettet på en natklub. Hun har voldsomme hovedskader og svæver i livsfare. Men hvordan er en festlig sommeraften i byen endt så brutalt?

Politiassistent Marc Abildgaard indser hurtigt, at forbrydelsen mod Clara er begået med så målrettet et had, at hun næppe er et tilfældigt offer.

Mens Clara kæmper for sit liv på Rigshospitalet, kæmper personerne i hendes omgangskreds for at redde sig selv. Hver især gemmer de på en pinefuld historie, som ikke tåler dagens lys. Selv offeret Clara vogter over en mørk hemmelighed inderst i sit hjerte.

Låst er en fængslende historie om venskaber, der sættes på prøve, løgne vi fortæller os selv så længe, at de til sidst bliver sandheder, og om en beruset ung kvinde, som næsten mister alt.

Anne Mette Kirk er født i 1979 og har arbejdet som reporter på TV 2 News, vært på Station 2 Efterlyst og som presserådgiver i Kongehuset. Hun debuterede i 2019 med den anmelderroste roman Knust, der strøg direkte ind på bestsellerlisterne. Låst er andet bind i serien om den unge politimand Marc Abildgaard.

Du kunne også være interesseret i...

1win — основной и единственный действительный веб-ресурс букмекерской конторы 1вин с возможностью заключать пари и выигрывать

Содержимое Как зарегистрироваться на 1 Win? БК 1WIN Официальный сайт Регистрация в 1Вин Продукты 1Win Как зарегистрироваться в 1win? Процесс регистрации на сайте 1win Как

Læs mere →

Прогнозы На Футбол На Сегодня остального Профессионалов Бесплатно нужные Бесплатные Ставки от Экспертов На Матч

Прогнозы На Футбол На Сегодня остального Профессионалов Бесплатно нужные Бесплатные Ставки от Экспертов На Матчи Бесплатные Прогнозы И Ставки На Спорт от Профессионалов Content пару

Læs mere →

Få læseinspiration i din indbakke

I vores nyhedsbrev får du masser af inspiration til din næste store læseoplevelse. Fortæl os, hvad du er interesseret i – så sender vi det helt rigtige indhold til dig. Du kan selvfølgelig altid afmelde nyhedsbrevet igen.