7 krimihovedpersoner, der er lige så intense som de forbrydelser, de skal opklare

krimi

En bærende søjle i en vellykket krimi er tit den eller de personer, der står for at opklare forbrydelsen.

Her har vi fundet 7 spændende krimihovedpersoner, der er værd at følge.

Mød Pascal Engmans  garvede efterforsker, Vanessa Frank

Den nyskilte efterforsker Vanessa Frank er i karantæne fra politiet på grund af en omgang spritkørsel. Hendes fernis er hård og kølig – men tag ikke fejl. Vanessa Frank har bare lært på den hårde måde, at det ikke nytter noget at knytte sig til andre.

 

Dén tilgang til verden kommer på prøve i forfatter Pascal Engmans bøger, Ildlandet og Rottekongen, da hun kommer på sporet af en for hende ny og uset ondskab.

Mød journalisten Ellen Tamm

Ellen Tamm er en nysgerrig, ung tv-journalist. Da hun får færten af en lille piges forsvinden, bringer det ulykkelige minder op hos hendes selv – og hendes fortid smelter sammen med hendes dækning af sagen.

 

Ellen Tamm kan man møde i bøger Lykke, Liv, Louise og Pigerne uden navn

Mød det umage makkerpar Sigga Freitag og Christian Porsing

Politiassistent Christian Porsing kæmper efter et nederlag i en efterforskning med sine kollegers anerkendelse. Han må på egen hånd grave dybere i en kriminalsag, han har en fornemmelse med, men uden sine kollegers hjælp. Han rækker ud til Sigga Freitag, en psykolog med speciale i gerningsmandsprofilering, der efter en flot karriere hos tysk politi har forladt tjenesten pludseligt. Også hun kan få øje på, at noget i den mystiske sag er for betændt til, at det kan være en practial joke.

 

Mød dem i Jakob Melanders Jeg er Sarons rose.

Mød aspiranterne Bjørn Ekholt, Nadia Elmkvist og Hampus Cedergren

På det nye fællesskandinaviske Akademi for Gerningsmandsprofilering opklarer en gruppe skandinaver – en dansk og hendes norske og svenske kolleger – med sans for kriminel adfærd forbrydelser, der viser sig langt mere komplicerede end først antagede.

 

Især Nadia er en kompromisløs og impulsiv efterforsker med en berygtet afhøringsstil.

 

Serien Akademiet af Eva Maria Fredensborg strækker sig over bøgerne Den tavse røver, Drengen der forsvandt og Hyrden

Du kunne også være interesseret i...