Hvilken foretrækker du? Her er 7 søde kærlighedsbøger (der sikrer sommervarmen)

romantiske-bøger

Der er både dansk krigsromantik, romcom-agtig feelgood og klassisk kærlighedsdrama i bogstakken her.

1.

Tedyrkerens hustru af Dinah Jefferies

Tedyrkerens hustru: Unge Gwen forlader i 1920’erne London for drømmen om det perfekte ægteskab i Ceylon.

Men livet på plantagen er langtfra det, hun blev lovet. Hendes mand er ikke den samme som ham, hun forelskede sig i, der lader til at være en hemmelighed skjult på grunden  – og Gwen selv kommer i alvorlige vanskeligheder.

2.

Dagmar & Johannes af Pernille Juhl

Dagmar & Johannes: Dagmar Larsen møder i 1914 den charmerende, velhavende Erik Vildtoft. Han er vokset op langt fra de beskedne kår, hun selv kommer fra, og det er svær ikke at blive betaget af ham og hans opmærksomhed. Da Erik bliver indkaldt som soldat, forlover de sig impulsivt. Årene, der følger, ændrer dem begge radikalt, og Dagmar finder trøst i sit nære venskab med skolekammeraten Johannes. Da krigen lakker mod enden må Dagmar træffe en række svære valg – men først må hun gøre op med sig selv: Hvad er det egentlig, hun vil?

3.

Bryllupstesten af Helen Hoang

helen hoang bryllupstesten

Bryllupstesten: Khai Diep føler intet, bortset fra irritation, hvis andre flytter på hans ting. Han føler tilfredshed, når et regnskab stemmer, men store følelser som forelskelse, glæde og kærlighed er ikke følelser, han har oplevet. Da han nægter at indgå i romantiske forhold og at blive gift, ser hans mor ingen anden udvej end at rejse hjem til Vietnam for at finde et match til sin søn. 

Esme Tran er træt af tilværelsen i Ho Chi Minh City, hvor hverken jobbet og kærligheden kaster noget af sig. Da muligheden for at rejse til USA i tre måneder for at møde en potentiel ægtemand byder sig, springer hun til. Khai er ikke videre imponeret, og projektet går ikke som forventet.  

Omdrejningspunktet i Helen Hoangs romaner er atypisk kærlighed mellem karakterer, der navigerer hverdagen rundt om autismediagnoser. 

4.

44 kapitler om 4 mænd af BB Easton

44 kapitler om 4 mænd: Efter en vild ungdom med en række af højst upassende og utilpassede kærester, har BB endelig slået sig ned med den retlinede revisor, Ken, der på visse punkter minder om Barbie-figuren af samme navn. Pæn, men ikke så snakkesalig. BB og Ken er for så vidt lykkelige sammen, men deres sexliv er præget af kedelig rutine, og BB savner sin fortids iltre lidenskab.

I et anfald af frustration begynder hun at beskrive sin ungdoms heftige sex-kapader  i sin hemmelige dagbog, og da Ken pludselig ændrer adfærd, går det op for BB, at han læser med …

5.

99 % min af Sally Thorne

99 % min: Da Darcy var 8 år, mødte hun manden – eller drengen – i sit liv. Det eneste problem var, at hendes tvillingebror, Jamie, så ham først, og omgående beslaglagde Tom som sin bedste ven. Således blev Darcy effektivt forhindret i at komme til fadet.

Som 20-årig arver Darcy sammen med Jamie sin bedstemors hus. Hendes plan er hurtigst muligt at få sat hytten i stand og sælge den, så hun igen kan springe på et fly og rejse ud i verden for at leve livet – eller muligvis flygte fra det. Hvad hun ikke er forberedt på er, at Jamie har hyret Tom til at stå for renoveringen af huset.

Pludselig haster det ikke helt så meget med at komme af sted. 

6.

En fortryllende hemmelighed (Bridgerton #3) af Julia Quinn

Bridgerton-på-dansk-1-5

En fortryllende hemmelighed: Til det årlige maskebal har tjenestepigen Sofie Becker sneget sig med. Her møder hun den belevne Benedict Bridgerton og får en fortryllende aften (hvor hun dog ikke får fortalt hele sandheden om hvem hun er).

 

Spørgsmålet er, om Benedict kan acceptere sandheden, når hans jagt på den charmerende, ukendte kvinde bærer frugt.

 

Bogen er bind #3 i Julia Quinns populære serie om de 8 Bridgerton-søskende, der navigerer i intriger og kærlighed i 1800-tallets London.

 

7.

I egetræets skygge af Sofia Lundberg

Uddrag I egetræets skygge - Sofia lundberg

I egetræets skygge: Esther er ødelagt af skyld og ensomhed efter skilsmissen. Hun har svært ved at få dagene uden sin søn til at gå, og som adspredelse søger hun ud til vandet ved det gamle egetræ.

 

Her møder hun Rut, en ældre mystisk kvinde, der giver Esther bidder af sin livshistorie – men kun brikkerne, aldrig det samlede billede. 

 

En dag er Rut væk. Esther kan ikke slippe gnisten af det venskab, der nåede at slå varme mellem dem. Og hun sætter derfor efter Ruts spor for at få samlet puslespillet en gang for alle.

Du kunne også være interesseret i...