Hvor mange kan du markere som læst? Liste: 9 uhyggeligt gode krimier

9-uhyggeligt-gode-krimier

Er du også vild med en god krimi? Her er 9 uhyggeligt gode krimier, som du kan kaste dig over. Perfekt til læsehygge på sofaen!

1. En helt normal familie af Mathias Edvardsson

Hvor langt vil du gå for at beskytte dem, du holder mest af?

19-årige Stella bliver anklaget for at have knivdræbt en 15 år ældre mand. Men hvorfor skulle hun – en pige fra en helt normal familie – have haft noget at gøre med en tvivlsom forretningsmand og ovenikøbet slået ham ihjel?Stellas far er præst, og hendes mor forsvarsadvokat. Instinktivt kæmper de deres datters sag, mens deres egne moralbegreber bliver testet til det yderste i forsøget på at få hende frikendt. For hvem kender i sidste ende sandheden – andre end Stella?

EN HELT NORMAL FAMILIE er en domestic noir-historie fortalt i tre spor; af datteren, moren og faren og romanen stiller spørgsmålet: Hvor godt kender du dine egne børn? Hvor godt kender du dig selv og din ægtefælle? Og hvor langt er du villig til at gå for at beskytte dem?

Find bogen her.

2. Skammekrogen af Sofie Sarenbrant

EN NY SAG FOR EMMA SKÖLD
En ung pige lægger sig på sporvognskinnerne i Stockholmsforstaden Bromma og lukker øjnene. I en anden del af Sverige ligger en mand levende begravet i skoven og venter på en afslutning. Ingen af deres familiemedlemmer eller venner ved noget om den katastrofe, der truer. Kan deres liv reddes?

De to mennesker kender ikke hinanden, men har noget livsvigtigt til fælles. Det er op til kriminalinspektør Emma Sköld at finde sammenhængen, før det er for sent. Men sagen tager en uventet drejning og bliver langt mere personlig og skræmmende, end Emma kunne have forestillet sig.

SKAMMEKROGEN er syvende, fritstående bog i den populære serie om kriminalinspektør Emma Sköld.

Find bogen her.

3. Et mørke iblandt os af Mari Jungstedt

Under den traditionsrige havkapsejlads Gotland Rundt blæser det op til storm. Favoritbådens mast knækker, og besætningen må søge ly i en naturfredet vig på Östergarnslandet. På stranden ligger liget af en mand, kneblet og bagbundet. Manden er Tobias Ström, en kroejer, som forsvandt på det sydlige Gotland to dage tidligere, da han var på vej hjem fra arbejde.

Det er midt under Almedalsugen, da sagen om Tobias Ström lander på kriminalkommissær Anders Knutas’ bord. Det skaber røre, at partiet Den Nordiske Modstandsbevægelse deltager, og Knutas’ forhold til kollegaen Karin Jacobsson er lidt … uafklaret. Nu skal de to samarbejde i jagten på morderen. En jagt, der fører dem ind i et mørke, der ligger dybere iblandt os, end de nogensinde havde forestillet sig.

ET MØRKE IBLANDT OS er 14. bind i Mari Jungstedts Gotlands-serie.

Find bogen her.

4. Det gyldne bur af Camilla Läckberg

Faye har tilsyneladende alt. Den perfekte ægtemand, Jack, en dejlig datter og en luksuslejlighed i den dyre ende af Stockholm. Men bag facaden er virkeligheden en anden. Faye føler sig fanget i et gyldent bur. Jack bliver mere og mere manipulerende og distanceret, og hans tiltagende psykiske terror og stilheden imellem dem får Faye til at tvivle på sig selv. Måske hænger det også sammen med erindringerne fra opvæksten i barndomsbyen Fjällbacka, som hun hver dag forsøger at glemme. Ligesom hun er ved at glemme, hvem hun egentlig er. Som datter, mor og kvinde.

Da Jack er Faye utro, bryder hendes verdens sammen. Til at begynde med er hun handlingslammet, men dernæst beslutter hun sig for at give igen og går i gang med at planlægge en grusom hævn.

Find bogen her.

5. Giften af Inger Wolf

I den nordnorske by Tromsø er et hotel brændt ned til grunden. Så godt som alle gæster og hele personalet er omkommet, og lokalsamfundet er i chok.

Den anerkendte danske brandefterforsker Klara Larsen rejser op for at assistere de overbebyrdede norske kolleger, men hun er knap ankommet til polarbyen, før sagen tager en uventet drejning. For det viser sig, at gerningsmanden ikke er en pyroman, men en klimafanatiker, som nu har fået nok og forlanger et opgør med den globale klimadagsorden.

Det står hurtigt klart, at manden ikke skyer nogen midler for at nå sit mål. Så mens Klara og det lokale politi indleder en hæsblæsende jagt på terroristen, holder hele Norge vejret i frygt for hans næste træk.

GIFTEN er andet vind i Inger Wolfs originals-serie PYROMANEN.

Find bogen her.

Lidt uden for Roskilde finder en mand et skeletteret lig, der har ligget begravet i årtier. Alle tænderne er fjernet, og en sten er presset ind i munden. Efterforsker og psykolog Sofie Engell er for nylig flyttet til et ensomt område ved fjorden, da hun bliver sat på sagen. Hun har brug for ro til at komme sig efter en ubehagelig oplevelse, men da endnu et makabert fund dukker op, må hun indlede en desperat jagt efter den brutale seriemorder.

Samtidig forfølges hun selv af fortidens dæmoner, som hun forsøger at holde på afstand med en uhensigtsmæssig blanding af alkohol, piller og karate. Men desværre er dæmonerne langt tættere på, end hun aner.

TANDSAMLEREN er første bind i Lotte Petris krimiserie BLODENGEL om efterforsker og psykolog Sofie Engell.

Find bogen her.

7. Patrioterne af Pascal Engman

Efter mordet på en kvindelig journalist spreder uroen sig på Stockholms nyhedsredaktioner. Medarbejdere, der dagligt modtager mails med trusler om vold og overgreb, frygter for deres liv.

Trods truslerne er Madeleine Winther på Nyhetsbladet optaget af tanken om at sætte fart i sin karriere med et reelt scoop, der er inden for hendes rækkevidde. For jægersoldaten Carl Cederhielm, som har lovet at beskytte landet mod fjender, lyder opgaven på hævn. Og i et land langt borte længes en mand hjem til Sverige, mens han passer sit arbejde som livvagt for den russiske mafia og må leve med, at indbyggerne i den lille by, hvor han bor, frygter ham. Sverige er på nippet til at vågne op til en ny skånselsløs virkelighed, og tre skæbner vil blive slået ud af kurs.

PATRIOTERNE er journalist Pascal Engmans debutroman, hvor han i stærk svensk tradition fører os med sig helt ind i den brutale nutid med en højaktuel thriller.

Find bogen her.

8. Hjemvendt 1 – Savnet af Lone Theils

Som ung og nyuddannet bliver politiassistent Signe Brask sat på en sag om en pige, der er forsvundet sporløst under en tur med familien til Hjerl Hede. Trods ihærdig eftersøgning bliver pigen ikke fundet.

Familien er hårdt ramt af tragedien, og Signe Brask bliver som den eneste i politiet ved med at følge op på sagen. Det er også hende, som bliver kontaktet, da der ti år senere dukker en pige op på politistationen i København. Pigen påstår, at hun er den forsvundne Mille. Men hvor har hun været i de ti år?

Pigen nægter at sige noget, og da Signe begynder at gå sagen efter i sømmene, opdager hun, at der er flere ting, der ikke stemmer. Og mens hun arbejder på sagen, rammer en ny tragedie familien i Holstebro.

SAVNETer første bind i Lone Theils’ krimiserie HJEMVENDTom politiassistent Signe Brask.

Find bogen her.

9. Vådeskud af Katrine Engberg

Det er forår, og kirsebærtræerne er ved at springe ud, da teenagedrengen Oscar forsvinder en eftermiddag i april. Det eneste spor efter drengen, er et kryptisk brev – et citat fra en roman – som ingen kan tyde. Er det en bortførers forsøg på at vildlede politiet, et afskedsbrev fra en martret teenager eller noget helt tredje?

Jeppe Kørner og Anette Werner tilkaldes, og en større eftersøgning sættes i gang for at finde Oscar. Jeppe og Anette endevender familien, økonomien og Oscars liv, og afsløringerne rammer hårdt, især Jeppe, der forsøger at finde fodfæste som kæreste og papfar til Saras to døtre. Anette er til gengæld tilbage efter barsel, sprudlende og i bedre form end nogensinde. Og Esther, hun er endelig kommet i gang med at skrive sin roman, og måske kan hendes litterære indsigt hjælpe efterforskningen undervejs. Inden det er for sent.

VÅDESKUD er 4. bind i serien med efterforskerne Kørner & Werner.

Find bogen her.

Du kunne også være interesseret i...

Få læseinspiration i din indbakke

I vores nyhedsbrev får du masser af inspiration til din næste store læseoplevelse. Fortæl os, hvad du er interesseret i – så sender vi det helt rigtige indhold til dig. Du kan selvfølgelig altid afmelde nyhedsbrevet igen.