Guide: 3 bingeværdige krimiserier til din lockdown

krimi_bogstak+kvinde

Pssst! Sluk for fjernsynet. Læs den her liste. Påbegynd en god krimiserie.

Med lidt fantasi, lidt te og et slumretæppe kan du få coronatiden med alle dens aflyste arrangementer og mangel på kram til at føles som en hyggelig tur i sommerhus.

1. Hammarby-serien af Carin Gerhardsen

Hammarby-seriens otte bind handler om kriminalkommisæren Conny Sjöberg. Den er spækket med grusomme mordsager og er skrevet af den svenske hitmager Carin Gerhardsen, som har læsere over hele verden.

Bind 1, Pandekagehuset, blev Gerhardsens internationale gennembrud med sin udgivelse i 2008. Siden fulgte Dukkebarn (2010), Vuggevise (2011), Død mands hånd (2012), Klaverstemmeren (2014), Hendes iskolde øjne (2015). Tykkere end vand (2015) og Domino (2017).

2. Lars Winkler-serien af Jakob Melander

Den nervepirrende krimiserie med den rå politimand Lars Winkler i centrum begynder ved Øjesten (2013).

Derpå følger Serafine (2014), De berusedes vej (2015), Det bedste til mig og mine venner (2016), De døde og de ufødte (2018), Fjenden iblandt os (2019) og Ind i den hvide nat (2020)

Vil du forstå hovedpersonen Lars Winkler på forhånd, så læs her, hvor hans “far”, den danske krimiforfatter Jakob Melander, har stillet ham en række spørgsmål.

Obs: Interviewet gik ikke heeelt efter planen.

>> Når en krimiforfatter interviewer sin egen hovedperson

FInd hele Lars Winkler-serien her

3. Doggerland-trilogien af Maria Adolfsson

Med Doggerland-serien har den svenske krimiforfatter Maria Adolfsson hevet den glemte øgruppe Doggerland op fra havet mellem den danske vestkyst og England, hvor det har været nedsunket i tusinder af år.

Her har hun bygget et fiktivt land og udtænkt dets beboere, sprog og traditioner ud i finurlige detaljer, som det kunne have set ud, hvis det eksisterede i dag. Det er med charmerende toner af både Skandinavien og Storbritannien.

Siddende på skuldrene af kriminalassistent Karen Eiken Hornby, der er flyttet tilbage til sit hjemland efter et liv – og en tragedie – i London, følger vi livet på øerne i først Stormvarsel (2020) siden Fejltrin (2020) og Mellem djævelen og havet (2021).

Se Doggerland-trilogien her

Du kunne også være interesseret i...