Overblik: Hofheim-krimierne af tyske Nele Neuhaus

Neuhaus-allebøger

Hofheim er en spændende krimiserie om politibetjentene Pia Kirchhoff og Oliver Von Bodenstein. En serie kendetegnet af kringlede krimigåder og medrivende karakterdramaer.

 

 

Nele Neuhaus er en af Tysklands mest læste krimi-forfattere. Hun udgav selv sin første bog om politiduoen, inden et stort, tysk forlag skrev kontrakt med hende.

 

 

Nele Neuhaus har studerede jura, tyske studier og historie på universitetet, mens hun holdt fast i sin mangeårige passion for bøger og skrivning.

1.

Snehvide skal dø af Nele Neuhas

Snehvide skal dø: På en regnfuld novemberdag bliver politibetjentene Pia Kirchhoff og Oliver Von Bodenstein kaldt ud til et mistænkeligt trafikuheld. En kvinde er faldet ned fra en gangbro, blevet påkørt af en bil og er kommet slemt til skade. Umiddelbart ligner det en ulykke, men et vidne fortæller, at det måske ikke var ved egen hjælp, hun faldt. Eftersøgningen leder Pia og Oliver til den lille landsby Altenhain. Byen gemmer på flere mysterier. Elleve år tidligere forsvandt to syttenårige piger sporløst, og personen, som blev dømt for forbrydelsen dengang er dem døde kvindes søn. Han er netop blevet løsladt og vendt tilbage til barndomsbyen.

2.

Den der sår vind af Nele Neuhaus

Den der sår vind: En nattevagt i et vindmøllerelateret firma bliver fundet død. En gammel mand, hvis jordbesiddelser pludselig er mange penge værd, bliver skudt. Og politibetjentene Pia Kirchhoff og Oliver Von Bodenstein står med en kreds af mistænkte, som alle angiveligt kæmper for en god sag eller er i familie med et af ofrene. Den gamle mands børn var i økonomisk uføre, vindmøllefirmaet er interesseret i grunden og anti-vindmølleaktivisterne griber gerne til vold.

3.

Ulven af Nele Neuhas

Ulven: En hed junidag bliver liget af ung pige reddet op af en floden. Obduktionen viser, at hun er blevet groft mishandlet og derefter myrdet. Det underlige er, at ingen savner hende. Fire uger efter fundet står Pia Kirchhoff og hendes chef Oliver von Bodenstein stadig på bar bund med hensyn til pigens identitet. Under efterforskningen støder Pia Kirchhoff og Oliver von Bodenstein på en farlig hemmelighed og en afgrund af ondsindet brutalitet midt iblandt byens velfriserede borgerskab, og sagen tager pludselig en personlig drejning.

4.

De levende og de døde af Nele Neuhas

De levende og de døde: Pia Kirchhoff står med den ene fod ude ad døren på vej på juleferie, da telefonen ringer: En ældre dame er blevet skudt ned. Kvinden levede et tilsyneladende stille og anonymt liv og havde ingen oplagte uvenner eller fjender, så hvorfor dræbe netop hende? I samarbejde med sin chef, Oliver von Bodenstein, går hun i gang med at lede efter en morder, der tilsyneladende dræber tilfældigt. Men undervejs i efterforskningen kommer de på sporet af en menneskelig tragedie. En tragedie, der stiller uomgængelige spørgsmål til forholdet mellem livet og døden.

5.

Skoven af Nele Neuhaus

Skoven: En nat går en campingvogn op i flammer i en skov. I de udbrændte rester finder man et lig. Politibetjentene Oliver von Bodenstein og Pia Kirchhoff efterforsker først dødsfaldet som en brandstiftelse, men det bliver snart klart, at der er tale om mord. Kort efter bliver en dødeligt syg ældre kvinde myrdet. Bodenstein er rystet – han har kendt kvinden siden sin barndom. Efterforskningen trækker tråde tilbage til sommeren 1972, hvor Bodensteins bedste ven Artur forsvandt sporløst. Et barndomstraume, han aldrig er kommet sig over – og for indbyggerne i Ruppertshain en gammel historie, man ikke skal rode op i.

6.

Mors dag af Nele Neuhaus

Mors dag: Under efterforskningen af en enkemands død gør Pia Sander og Oliver von Bodenstein en grusom opdagelse under mandens ejendom. Tre personer er blevet druknet og derefter pakket ind i folie. De forsvandt alle lige før eller på mors dag. Manden har levet et tilbagetrukket liv i sit afsondrede hus, siden hans kone Ritas død tyve år tidligere. Parret havde åbnet deres hjem, et tidligere nonnekloster, for adskillige plejebørn, men det begynder at gå op for efterforskerne, at det ikke var noget filantropisk forehavende. Hvad skete der med alle de børn? Mors dag nærmer sig, og Pia Sander indser, at hun er i et kapløb med tiden. Kan hun nå at få brikkerne til at falde på plads, før det er for sent?

Du kunne også være interesseret i...