Krimiserie: Jakob Melanders krimier om Freitag & Porsing

melander

Ny krimi-trilogi af Jakob Melander. 

 

Læs om det umage par, den danske politiassistent Christian Porsing og tyske profilér Sigga Freitag, når de løser gribende mordgåder på ukoventionel manér.

 

De finder de to første installationer i serien, her:

1. Jeg er Sarons rose af Jakob Melander

Da et menneskeskelet med et grævlingekranie dukker op, er politiet overbeviste om, at det er en practical joke, men det er politiassistent Christian Porsing ikke. Uden assistance fra sine kollegaer må han tage sagen i egen hånd og ty til tysk politis tidligere star-profiler, Sigga Freitag, for at få hjælp. 

 

I kraft af sin opvækst nær en tidligere koncentrationslejr er Sigga en plaget sjæl med en ‘næse’ for det, hun kalder mentale spor efter menneskelig lidelse. Efter en særlig voldsom sag, har hun forladt tysk politi, og rejser nu rundt til universiteter og politiafdelinger for at holde foredrag om sin specielle metode. 

 

Christian overværer hendes foredrag på Københavns Universitet. Han er skeptisk og opfatter hendes evne som en ny form for clairvoyance, men må langsomt indse, at Siggas metode vækker genklang i ham selv. Og da endnu et skelet med monteret grævlingekranie dukker op, begynder en efterforskning, der vil ryste Christian i hans grundvold og forandre både ham og  Sigga for altid.

 

Jeg er Sarons rose er første bind i Jakob Melanders nye trilogi om det umage par.

2. Station Z af Jakob Melander

Christian Porsing er rejst til Berlin for at hjælpe Sigga Freitag med hendes næste bog – og for selv at lære at læse de mentale spor på et gerningssted. En dag bliver han opsøgt af en svensk journalist, der beder om hjælp til at finde pigen Ineke, der blev bortført som 9-årig i 2012. 

 

Nu er et brev, angiveligt skrevet for ganske nylig og af pigen selv, dukket op på en legeplads i en forstad til Göteborg. Da Christian og Sigga ankommer, indleder svensk politi en række razziaer i byens betændte underverden, og snart er byen på kogepunktet. Christian og Sigga må kæmpe med et genstridigt politi, en sensationslysten presse samt finde ud af, hvem og hvad de er for hinanden, hvis de skal finde Ineke i tide. 

 

Kan Christian kan få styr på sine følelser inden selvtægt og offentlig lynchning bliver dagens orden? Og hvad betyder den skygge, der synes at følge Sigga, hvor hun går og står?  

 

Station Z er 2. bind om den danskepolitiassistent Christian Porsing og den tyske profiler Sigga Freitag.

Du kunne også være interesseret i...