Julegave-idéer til bogormen i dit liv

gave

 Mangler du inspiration til den perfekte hårde pakke at lægge under træet, til familiens læsehest? Vi din ryg!

Om de er til nervepirrende krimier, storslåede dramaer eller skarp skønlitteratur, kan du finde den rette bog her:

Første bind i krimiserien om den elskelige bibliotekar og bogblogger Barbara Larsen fra Esbjerg.

 

 

Barbara Larsen er bogblogger med speciale i krimi og særligt true crime. Når hun har fri fra sit job på Esbjerg Bibliotek, bruger hun det meste af tiden på at dykke ned i diverse forbrydelser, både i fiktionens og virkelighedens verden.

 

 

Men én sag optager hende mere end de andre: sagen om den såkaldte Blomstermorder – Danmarkshistoriens værste seriemorder, som er fanget, dømt og fængslet. For der er noget ved det seneste mord, der nager Barbara; noget, der ikke stemmer overens med Blomstermordernes tidligere drab.

 

 

Da Barbara dykker ned i sagen og skriver om den på sin blog, begynder truslerne at komme – men er truslerne reelle, eller er der tale om en dyster spøg?

 

 

Samtidig bliver Barbara inddraget i sin bedste venindes problemer. Veninden, som er graverjournalist, er i gang med at afdække en potentiel storskandale i toppen af medieverdenen, og før Barbara ved af det, er hendes fredelige liv i provinsen blevet lige så dramatisk og farligt som de fortællinger, hun elsker at skrive om på sin blog.

Stenträsk, 1990. Politibetjent Wiking Stormberg finder en besked fra sin kone, Helena, på køkkenbordet. Hun er gået ud i moseområdet for at plukke bær og har efterladt deres dreng Markus hos Wikings mor. Deres nyfødte, Elin, har hun taget med. Sedlen bærer hendes signatur – en stjerne formet som det ar, kejsersnittet efter Markus efterlod.

 

 

Men da mørket falder på, er hverken Helena eller Elin tilbage. Ved en eftersøgning i mosen findes babyen slemt forkommen, men i live. Helena er sporløst forsvundet.

 

 

Wiking kommer sig aldrig over tabet af sin kone. Årene går, og en eftermiddag i august 2020 modtager sønnen Markus et brev i sin postkasse. En trussel, eller måske en advarsel, skrevet med Helenas håndskrift og underskrevet med hendes signatur: stjernen

 

 

Wiking må spørge sig selv, om han er blevet skør, om han ser spøgelser, eller om nogen udefrakommende truer ham og hans familie. Er Helena stadig i live? Og hvis ikke, hvem kan brevets afsender så være?

Ny gribende kærlighedsroman fra en sand plotmester

 

 

Sally og Silas vokser op sammen på Djurslands yderste punkt, Helgenæs. Mellem dem spirer en ung kærlighed, understøttet af deres fælles passion for naturen og for at tegne fugle. Men en enkelt mørk begivenhed river dem fra hinanden, og da de mødes igen 25 år senere, er de ikke længere de samme.

 

 

Sallys mand er netop død, og en håndskade forhindrer hende i at vende tilbage til jordemoderjobbet. Silas er blevet en verdenskendt kunstner. Kærligheden er stadig dyb og intens, men mellem dem ligger store spørgsmål og presser sig på. For hvad skete der egentlig den aften, da 15-årige Sally blev fundet nøgen i en grøft efter en fest? Hvem kender sandheden? Hvem har løjet i alle disse år? Og ikke mindst: Hvem var det, der gjorde det?

 

 

Storladen fortælling om Grevinden af Bagsværds eventyrlige liv

 

 

Angelica Evans (1870-1914) vokser op som plejebarn i en mælketoddybar i et af Københavns arbejderkvarterer. Efter en affære med rigsgreve von Sponneck, føder hun et barn, som sættes i pleje, og hun ansættes som stuepige i en præstegård i Jylland. Herfra bringer eventyret os til et fattigkvarter i Cape Town, en rigmandsvilla i Johannesburg, Grand Hotel i Amalfi, et tuberkulosesanatorie i Schweiz, dronningevisit i London for til sidst at ende i pantelånerbiks på Vesterbros Torv og sladderpressens spalter. I en alder af 30 arver Angelica et palæ i London og en kolossal formue, der gør det muligt for hende at købe det lille lystslot Aldershvile ved Bagsværd Sø, hvor hun bosætter sig med sin datter, som hun henter fra plejeforældrene. Pludselig er hun en af Europas rigeste kvinder, der nu inviteres ind på de bonede gulve. Men ingen må vide, hvad hun er kommet af – og ikke mindst hvordan hun er kommet til den position i livet, hun nu har.

 

 

Grevinden er fortællingen om en unge pige, der går så gruelig meget igennem for til sidst at få alt det, hun drømmer om – eller er det nu også det?

Sprængfarlig debutroman om erotisk besættelse og #Metoo

 

 

”Da jeg var barn, elskede jeg ældre mænd, og jeg kunne mærke, at de

også elskede mig.”

 

 

Sådan begynder vores skarpsindige kvindelige fortæller – en populær 58- årig lektor i engelsk, hvis karismatiske mand og kollega er suspenderet, mens det bliver undersøgt, om han har haft upassende forhold til sine tidligere studerende.

 

 

Parret har altid haft en aftale, når det kom til udenomsægteskabelige forhold, men med de nye beskyldninger er livet blevet langt mere besværligt for dem begge. Og da vores fortæller samtidig bliver mere og mere erotisk betaget af Vladimir, en gift, prisbelønnet, ung romanforfatter, der netop er ankommet på campus, er ægteparrets fælles tilværelse tæt på at bryde i brand.

 

 

Med denne modige, provokerende og ualmindeligt selvsikre debut tager Julia May Jonas os med ind i et sprængfarligt område, hvor moralske grænser støder sammen med det

menneskelige hjertes drifter.

 

 

Vladimir er en stærkt underholdende og sort humoristisk pageturner, der giver et nuanceret indblik i vores tids personlige og politiske minefelt og det grå område mellem magt og begær.

Du kunne også være interesseret i...