Teenagere i hjemmet? Spejl dig i Julia, hvis førstefødte er kommet i puberteten

JULIA LAHME: Jeg har vidst længe, at jeg ville skrive denne bog. Rigtigt længe. Men jeg vidste ikke, hvilken bog det var.

 

Alligevel er jeg i tvivl om, hvordan jeg gør det her: Beskriver en tid, der forsvinder som sandkorn mellem fingrene, men er så vigtig at holde fast i. Fordi det er den sidste tid, Elias for alvor er min. Og i virkeligheden er han på vej væk, præcis som han skal være.

 

Jeg er rimelig sikker på, at en vellykket opdragelse skubber børnene ud af reden, men det er jo ikke til at holde ud – den følelse af, at jo mere han bringer til spisebordet, desto sjældnere har han tid til at sidde med.

 

Men her er jeg, sammen med Elias, lidt endnu. Og midt i et forsøg på at beskrive, hvad der sker, når ens barn bliver til en halvvoksen, og hvad det egentligt er, der sker med mig, mens vi giver slip på hinanden.

 

Og som Lena Dunham sagde, frit citeret: Kvindelitteraturen bliver altid kaldt for banal, fordi den handler om hverdagen.

 

Velkommen til min.

JULIA LAHME: Det er bare en fase

Mød en mor, der går op i limningen, da hendes førstefødte går i puberteten. Følg med i scener fra familiens spisekøkkendramaer, erindringsglimt fra årene med hvalpede drenge og forvirringen over hendes egen nye rolle, nu hvor den ældste søn giver slip på sin mor.

Det er bare en fase er en selvstændig efterfølger til Julia Lahmes bestseller fra 2009, “Hvor lagde jeg babyen?”

Du kunne også være interesseret i...