Sara Blædels Louise Rick-krimiserie: Find rækkefølgen på bøgerne her

Louise Rick-serien af Sara Blædel

Har du stadig ikke læst Sara Blædels populære serie om kriminalassistenten Louise Rick? 

Den første bog i serien, Grønt støv, udkom i 2004 og med andet bind i serien, Kald mig prinsesse, slog Sara Blædel igennem som en af Danmarks førende krimiforfattere. Hun er elsket af krimifans verden over og hun er flere gange blevet kåret som danskernes yndlingsforfatter. 

I 2014 modtog Sara Blædel den prestigefyldte forfatterpris De Gyldne Laurbær for krimien Kvinden de meldte savnet, der er den niende bog i serien om Louise Rick.

Find rækkefølgen på bøgerne i Louise Rick-serien her. 

1. Grønt støv

Grønt støv er Sara Blædels debutkrimi og den første bog serien om kriminalassistent Louise Rick.

 

Samme weekend som en ung pige findes kvalt i Østre Anlæg, bliver en journalist dræbt i gården bag Royal Hotel. Louise Rick bliver sat på sagen, men hun bliver også involveret i opklaringen af et andet drab, som hendes veninde Camilla Lind kender til. Camilla Lind er kriminalreporter, og hun er opsat på at skrive en artikel om sagen.

2. Kald mig prinsesse

Louise Rick skal opklare en sag om en kvinde, der er blevet voldtaget af en mand, som hun har mødt på en datingside. Sagen viser sig dog hurtigt at være mere kompliceret, da en anden kvinde findes kvalt og voldtaget. Louise Rick er nu på jagt efter en serieforbryder, som finder sine ofre på nettet. 

3. Kun ét liv

Louise Rick er blevet lånt ud til Rejseholdet, hvor en sag i Holbæk sætter dem på overarbejde. En ung kvinde af anden etnisk herkomst bliver fundet myrdet, og liget har fået bundet en stor flise om livet. Mistanken falder hurtigt på familien, men de fysiske beviser er ikke til stede. 

4. Aldrig mere fri

Louise Rick og hendes kolleger er i gang med at efterforske en sag om en kvinde, der er blevet fundet på Vesterbro med halsen skåret over på brutal vis. Louise bliver ringet op af sin veninde, Camilla Lind, som vil høre, om der er nyt i sagen. Camilla er samtidig dybt rystet over en oplevelse, hun selv har haft samme morgen, da hendes 10-årige søn på vej til skole fandt et efterladt spædbarn.

5. Hævnens gudinde

Louise Rick er kommet på en svær sag. En mordbrand kobles sammen med en 12-årig piges død, og den tragedie, der rammer hendes mor. Louise må se gennem løgne og optrevle en sag, der både har med rockere og økonomisk kriminalitet at gøre.

6. Dødsenglen

Louise Rick er blevet involveret i en sag om en kvinde, der er sporløst forsvundet under en rejse til Solkysten. Og da en kendt filminstruktør kort efter forsvinder på samme måde, er hun ikke længere i tvivl: De er blevet bortført eller dræbt. Det viser sig, at sagen på uhyggelig vis er forbundet med familien Sachs-Smith og mysteriet om Dødsenglen.

7. De glemte piger

Louise Rick står pludselig overfor etiske spørgsmål og et opgør med fortiden. Da en kvinde findes død i en ellers så smuk skov, bliver der sat et efterforskningsarbejde i gang, som skal vise sig at blive meget vanskeligt. Hvem er hun? Hvor kommer hun fra? Hvorfor har ingen efterlyst hende?

8. Dødesporet

 En dreng forsvinder sporløst i skovene i Hvalsøe i forbindelse med et indvielsesritual. Louise og kollegaen Eik sættes på sagen om den forsvundne Sune, og da det viser sig, at Sune er søn af asadyrkere, forsøger de på bedste vis at komme ind i lokalsamfundets tykke panser af lukkethed. Louises tanker vandrer tilbage til Klaus, hendes første kæreste, som begik selvmord i lige netop Hvalsø. 

9. Kvinden de meldte savnet

En nyligt dræbt kvinde i England viser sig ikke bare at være dansker, men savnet og efterlyst af politiet igennem 18 år. Uden en gerningsmand forsøger det engelske politikorps at etablere et motiv. Det er i denne sammenhæng at Louise Rick får til opgave at undersøge, af hvilken grund en række store kontobeløb er blevet indsat på den afdøde kvindes bankkonto. Denne sag vil forandre Louises liv.

10. Pigen under træet

På Bornholm findes liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995.  Camilla Lind insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Louise Rick er på orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, efter hendes bror har forsøgt at begå selvmord. 

10. Den tavse enke

En kvinde på Tåsinge er blevet dræbt. Kvinden ejede den lokale kro, og i politiets undersøgelse af kvindens bolig gøres et bemærkelsesværdigt fund. Sagen udvikler sig, og Louise føler sig tvunget til at få Eik Nordstrøm med på efterforskningen. Imens er Camilla Lind ikke synderligt optaget af drabssagen, men af en ung mands forsvinden for seks måneder siden. 

Du kunne også være interesseret i...