Nordisk Film vil gøre Anne Mette Kirks bøger klar til dit fjernsyn

Anne Mette Kirk_Låst Knust_filmrettigheder_Nordisk film

Efter interesse fra flere store filmselskaber er filmrettighederne til Anne Mette Kirks spændingsroman Låst solgt til Nordisk Film.

Nordisk Film står nu med filmrettighederne til Anne Mette Kirks anden roman Låst, som udkom for mindre end to måneder siden, og til hendes debutroman, Knust.

 

Nordisk Film planlægger at producere en serie ud fra romanen, som er en højaktuel historie om venskaber, der sættes på prøve, løgne der fortælles så længe, at de til sidst bliver sandheder, og om en beruset ung kvinde som næsten mister alt.

 

Forlagschef Jakob Malling Lambert, som har arbejdet med Anne Mette Kirk i forbindelse med den nye roman, er utrolig glad for at Låst står til at blive filmatiseret:

 

– Anne Mette Kirk er et lysende forfattertalent! I Låst viser hun en sjælden evne til at skabe spænding og levende karakterer, der til sammen udgør en medrivende læseoplevelse. Men Anne Mette Kirk har ikke mindst en eminent sans for komposition, for at klippe scener, og dette gør hendes romaner meget filmiske. Som forlægger ser jeg et stort potentiale i en filmatisering af Låst.

 

Thomas Heinesen fra Nordisk Film er en af Danmarks mest erfarne producere og står blandt andet bag produktioner som Lykke-Per, Ditte & Louise og En frygtelig kvinde:

 

– Hos Nordisk Film er vi meget glade for Anne Mette Kirks bogunivers! Vi ser både Knust og nu senest Låst som oplagte bøger at videreudvikle til spændende og vedkommende tv-serier. Gabriel Bier Gislason har adapteret historierne videre til serie-formatet, og vi ser frem til at præsentere det for serie-platformene. Begge bøger præsenterer en moderne, medrivende fortælling om unge voksne der skal finde sig selv i livet som er både spændende, fuld af gode plots og dybe karakterer. Læserne har allerede taget Anne Mette Kirks bøger til sig i stor stil, det er vi overbeviste om, at tv-seerne også vil.

Anne Mette Kirk har arbejdet som redaktør og vært på TV2’s kriminalmagasin Station 2 Efterlyst og har dækket alt fra folketingsvalg til klimatopmøder for TV2 Nyhederne. Hun har senest arbejdet som kommunikations- og presserådgiver i Kongehuset.

 

Anne Mette Kirk er nu fuldtidsforfatter og foredragsholder. I 2019 udkom debutromanen Knust og i det tidlige 2021 fulgte Låst.

 

– Det er en kæmpe glæde, at Nordisk Film har erhvervet rettighederne til KNUST og LÅST. Mine romaner kunne ikke være havnet i mere kreative og kompetente hænder. Det er en stor, stor ære at få lov at arbejde sammen med så dygtige mennesker, som Thomas Heinesen og Gabriel Bier og jeg glæder mig helt vanvittigt til vores videre samarbejde, siger Anne Mette Kirk.

Anne Mette Kirk: Låst

I spændingsromanen Låst møder vi Clara, hendes lillebror Theo, hendes bedste veninde Ronja og en række andre personer i og omkring Claras liv.

 

Alle bliver de afgørende for Marc Abildgaards opklaring, da han som betjent efterforsker den forbrydelse der ligger bag, da Clara bliver fundet efterladt i en blodpøl på en natklubs toilet. 

 

Låst er en opslugende roman, der med sine levende skildringer af fortællingens karakterer og miljøer er en medrivende fortælling om venskab og sandhedens pris.

Anne Mette Kirk: Knust

En regnfuld nat forlader fire unge mennesker en gymnasiefest i en stjålet bil og brager ind i et træ.

 

Føreren, den 19-årige Jonathan, mister livet i ulykken. De tre andre passagerer Tanja, Phillip og Nikoline overlever.

 

Medierne, politiet og Jonathans forældre køber historien om, at han var fuld og kørte for hurtigt. Men Mathilde, Jonathans søster, begynder at kigge nærmere på ulykken. Den eneste, der deler Mathildes tvivl, er den nyuddannede politibetjent Marc, som var den første på ulykkesstedet.

 

Tænk, hvis alle andre tager fejl. Hvad nu hvis Jonathans død slet ikke var en ulykke?

 

Knust er en medrivende roman om at genvinde fodfæste, når man mister en, man elsker. Om uventet venskab, snigende forelskelser og om en sandhed, der ændrer alt.

Du kunne også være interesseret i...