Nyt år, nye vaner? – Her er bøgerne til dine 2023 nytårsforsæt!

MÅL 2023 (1)

Ser du også begyndelsen på et nyt år som en oplagt mulighed for at reflektere og måske implementere nye vaner?

Så har vi de perfekte bøger til dig, uanset om du håber at tage springet ud i en ny karriere, forfølge en personlig drøm, spise sundere, mindske dit klimaaftryk, få mere tid til hvad der er vigtigt eller måske noget helt andet.

 

Læs med her og få et kærligt skub på vejen:

 

Nå dine mål og drømme!

 

Tidligere næstkommanderende i Jægerkorpset og psykolog Lars Robl hjælper nogle af Danmarks skrappeste atleter og ledere med at holde hovedet koldt, få opgaven løst og tage guldet hjem, når blodet bruser. Nu deler han sine erfaringer og metoder med læserne.

 

Han har bl.a. hjulet e-sportsmestrene Astralis, tenniskometen Holger Rune og assisterede landstræner Kasper Hjulmand under EM, efter at Christian Eriksen faldt om på banen. Han har været på chefgangen hos fx Kellogg’s, coloplast, Oticon og Topdanmark. Og han har været der selv: bl.a. i frontlinjen i Afghanistan.

Vi kommer bag om de store præstationer og farefyldte øjeblikke og forstår, hvad der skal til for at overkomme store forhindringer, overvinde sin egen modstand, komme i mål og få succes. Træning og fokus er vigtigt men ikke nok. Det handler også om at stå ved sine inderste drømme og udholde frygten og usikkerheden, når fiasko stirrer én i ansigtet.

VIL DU OGSÅ VÆRE PLANETAR?

JORDENS BEDSTE KOGEBOG er bygget op om et 80/20-princip: Der er skruet gevaldigt op for det grønne og ned for kødet. Opskrifterne er ligeledes kreeret primært med lokale råvarer og i langt mindre grad udenlandske. Det er bevidste valg, der er gode for Jorden.

Som Planetar vælger du nemlig at spise og leve med omtanke for vores planet.

Vi har i mange år lært at spise ud fra det, der er godt og sundt for os selv. Nu er det tid til også at spise bæredygtigt, hvilket vil sige at prioritere en bedre klimabalance. Lige så vigtigt er det, at maden er så fristende, at man får lyst til at lave den med det samme. Opskrifterne i denne bog lever til fulde op til alt dette.

I bogens opskrifter er mere end 80 % af den samlede energi i måltidet vegetabilsk i form af grøntsager, frugt, korn, bælgfrugter og krydderurter. Mindre end 20 % får du fra de animalske fødekilder som mejerivarer, kød, fjerkræ og fisk.

Aldrig har vi været rigere og tryggere og haft flere muligheder her i den vestlige verden, men samtidig er mange plaget af stress, angst og depression. Nye spørgsmål kalder på svar:

Hvordan finder du mening i en verden, hvor kampen for overlevelse er afløst af idéen om selvrealisering? Hvordan navigerer du i de nærmest uendelige mulighederog udfordringer, det moderne liv byder på?

Der er forbavsende relevante svar på de spørgsmål i den stoiske filosofi, der har sin oprindelse i antikken. Gennem to årtusinder har den hjulpet mennesker til at håndtere alt fra paladsintriger til krigsfangelejre.

I bogen vil du på en jordnær, underholdende, provokerende og praktisk anvendelig måde blive introduceret til den stoiske filosofi. Journalist Niels Overgaard opdaterer klassiske dyder som selvbeherskelse, disciplin og visdom til nutiden, og du vil blive klogere på, hvordan de kan bruges til at håndtere moderne udfordringer som sociale medier, smartphones, et travlt arbejdsliv og irrationel terrorfrygt på en måde, der giver dig mulighed for et liv med sindsro, frihed og mening. Men vær forberedt: Det er ikke en filosofi , der stryger dig med hårene.

DET HELE HANDLER IKKE OM DIG er også en personlig bog, hvor forfatteren deler ud af sine pinagtige erfaringer fra et anti-stoisk liv og fortæller om, hvordan han i dag forsøger at omsætte filosofi en til handling i både arbejds- og privatlivet.

 

STOISK DAGBOG er en udfyld-selv dagbog med plads til notater, der hver dag tager udgangspunkt i de tre spørgsmål af Seneca. Hverdagsstoiker og bestsellerforfatter, Niels Overgaard, har derudover udvalgt 12 Seneca-citater, som introducerer hver måned og dermed også kan give anledning til refleksion.

Med denne brugsbog har du mulighed for dagligt at forholde dig til og reflektere over et udvalg af stoicismens grundbegreber, som du måske allerede har stiftet bekendtskab med i bestselleren DET HELE HANDLER IKKE OM DIG.

Vi bliver nødt til at tage en snak om vores tøj.

 

For selvom jeg elsker silkeskjorter, flæsekjoler og habitjakker – og jeg har masser af sko, støvler og sneakers, jeg ikke vil leve uden – kan jeg ikke længere ignorere det: Der er noget galt med vores forhold til tøj!

Tøjindustrien er i dag en af de mest forurenende industrier i verden. Den tager vores penge, stresser vores hjerner og udnytter nogle af verdens mest udsatte mennesker. Alligevel shopper vi, som var vi besatte. Vi køber tøj, vi ikke bruger, og som ikke kan være i vores klædeskab.

Det kan vi gøre bedre. Det skal vi gøre bedre. Det er det, denne bog handler om.

I GARDEROBEMANIFESTET dykker Tina Werborg ned i vores tøjkultur. Hun fortæller, hvordan du slår op med fast fashion, giver råd til at vaske klimavenligt og sy knapper fast – så de bliver siddende. Men du får også tips til det perfekte genbrugskøb, og du lærer gennem styling og leg at genforelske dig i alt det tøj, du allerede har i dit klædeskab.

At skabe en bæredygtig garderobe uden at gå ned på stil er både sjovt og befriende.

Drømmer du også om at få tid til det, der er vigtigt?

 

Mere tid til familien eller dine interesser, tid til at holde fri i en periode eller til at starte dit eget? Det kan godt lade sig gøre.

Nanna Hyldgaard Hansen har skiftet afbrydelser ud med koncentration og sit overarbejde ud med en kort arbejdsuge. Sammen med sin familie lever hun nu et liv, der er langt mere bæredygtigt. De har skruet ned for forbrug, affald og klimabelastning og i stedet fået ro og overskud:

”Jeg får tit spørgsmålet, om vi ikke mangler noget i vores nye livsstil – om der ikke er noget luksus, jeg savner? Men jeg svarer ærligt nej. Mit liv føles rigere end nogensinde før. Jeg er nemlig blevet rig på tid.”

Mød også flowforskeren, klimarådgiveren og stresseksperten, som alle ved, hvad der skal til for at opnå et liv i balance.

Læs om virksomheden, der har indført en 4-dages arbejdsuge til gavn for både trivsel og indtjening og få gode råd af en lang række andre mennesker, der på forskellig vis er blevet rige på tid.

Naturnærvær for byboer er en poetisk guide til at skabe meningsfulde ritualer ud af dit hverdagsmøde med naturen i byen. Bliv fortryllet af krydderurtepotter, gadetræer, parkstier, nyfalden sne, natteregn og en buket blomster på skrivebordet – og oplev, hvordan naturen venter på dig allevegne, også i byen. En vis og varm bog til dig, der vil forbinde dig med den verden, vi deler.

SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD? handler om at leve i vor tid. En tid med store muligheder og store trusler.

Bogen er skrevet til dig, der forsøger at finde en sund balance mellem mulighederne og truslerne. Du får indblik i, hvorfor det ikke er nok at være ”sur for en sikkerheds skyld”, og hvordan man kan bevæge sig i retning af at være ”livsglad med vilje”.

SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD? er baseret på de seneste 20 års forskning i positiv psykologi og Mikael Kambers arbejde med emnet i mere end 10 år. Du får konkrete metoder og et overblik over den nyeste viden om trivsel, livsglæde og stærke relationer – både i privatlivet og i arbejdslivet.

SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD? er en samtalebog, hvor intervieweren Eric Ziengs afprøver Mikael Kambers pointer og påstande med kritiske spørgsmål og sikrer, at der er masser af konkrete eksempler.

Du kunne også være interesseret i...