Overblik: 7 gode septemberkrimier

5-krimier-E20

Er du til gys, gåsehud og snigende uhygge? Så er her 7 krimier at føje til læsestakken.

1. Skoven af Nele Neuhaus

NeleNeuhaus_SKOVEN_Forside_300

En nat går en campingvogn op i flammer i skoven nær Ruppertshain i Tyskland, og en person omkommer. Betjentene Oliver von Bodenstein og Pia Kirchhoff efterforsker først dødsfaldet som en brandstiftelse, men det bliver snart klart, at der er tale om mord.

Kort efter bliver en dødeligt syg ældre kvinde myrdet. Bodenstein er rystet – han har kendt kvinden siden sin barndom.

Efterforskningen trækker tråde tilbage til sommeren 1972, hvor Bodensteins bedste ven forsvandt sporløst. Et barndomstraume, han aldrig er kommet sig over – og for indbyggerne i Ruppertshain en gammel historie, man ikke skal rode op i.

2. Stormvarsel af Maria Adolfsson

En mand findes død ved juletid på Doggerlands nordligste ø, Noorö. Kriminalinspektør Karen Eiken Hornby kaster sig engageret ind i opklaringsarbejdet – lettet over at slippe for at fejre jul i familiens skød.

Da endnu et mord finder sted, peger sporene på et lokalt whiskydestilleri. Karen er dog mest bekymret for, om nogle slægtninge med et noget lemfældigt forhold til loven er indblandet i sagen – og endnu en gang må hun gå balancegang mellem sit privatliv og rollen som kriminalinspektør.

Stormvarsel er 2. bind i Maria Adolfssons spændingsfyldte krimiserie om Karen Eiken Hornby og den stormomsuste fiktive øgruppe Doggerland i Nordsøen mellem Danmark og Storbritannien. Bind 1 hedder Fejltrin.

3. Vinger af sølv af Camilla Läckberg

Svenske Faye lever en hemmelig tilværelse i udlandet, mens eksmanden, Jack, er bag lås og slå i Sverige, anklaget for at have gjort sin familie alvorligt fortræd.

Fayes kosmetikvirksomhed, Revenge, har vind i sejlene, men netop som firmaet skal til at træde ind på det amerikanske marked, dukker en alvorlig og mistænkelig trussel mod virksomheden op.

Faye er tvunget til at rejse hjem til Sverige og skride til handling, og med hjælp fra en håndplukket gruppe af kvinder kæmper hun for Revenge – og for at redde sig selv og dem, hun elsker.

Vinger af sølv er bind 2 i serien “Fayes hævn”. Bind 1 hedder Det gyldne bur.

4. Louise af Mikaela Bley

Den kontroversielle justitsminister Louise Bohman vågner en morgen op til beskeden om, at hendes pressesekretær er fundet død. Hvad man først antog var selvmord, ser senere ud til at være mord – og meget tyder på, at justitsministeren selv er indblandet.

På TV4 får kriminalreporter Ellen Tamm til opgave at lave en dokumentar om justitsministeren. Det lykkes hende at komme ind på livet af Louise Bohman, og hun indser, at ministeren har meget lidt til fælles med det monster, hun er blevet gjort til i medierne efter pressesekretærens død. Alligevel virker det, som om Louise skjuler noget.

Præcis som Ellen Tamm selv.

Louise er en spændingsfyldt kriminalroman om sandhed, svigt og bitre familiehemmeligheder. Bogen er tredje fritstående bind i serien om den egenrådige kriminalreporter Ellen Tamm. De to første bind hedder Liv og Lykke.

5. Gode naboer af Mattias Edvardsson

Micke og Bianca flytter med deres to børn til et idyllisk villakvarter uden for Lund, som tilsyneladende opfylder alle deres drømme om et roligt forstadsliv. Her kender alle hinanden, og man kan bevæge sig frit og sikkert gennem byen.

Men efterhånden som de lærer deres naboer at kende, kommer en følelse af ubehag krybende. Hvad er den smukke Jacquelines forhistorie? Og er det egentlig passende, at hendes 13-årige søn Fabian så vil være venner med deres 6-årige søn?

Da Bianca bliver påkørt ude foran deres hus, ligner det umiddelbart en ulykke. Men mens Bianca kæmper for sit liv på hospitalet, bliver både Micke og politiet i tvivl. Er der mon en anden og mere dyster forklaring?

En psykologisk spændingsroman om den hårfine grænse mellem rigtigt og forkert og om faren ved at komme alt for tæt på fremmede. Fra forfatteren til En helt normal familie.

6. Et hus for de døde – Askehave 2 af Jakob Melander

Malin Askehave er administrerende direktør i familiefirmaet med en ambition om at videreføre farens strategi om grøn omstilling.

Visheden om firmaets blodige fortid, og hvad hendes farfar var villig til at gøre for penge, fylder hende med afsky og tvivl: Skal hun vaske virksomhedens snavsede undertøj i fuld offentlighed, eller bruge sin viden til at redde Askehave Shippings fremtid og sjæl?

Efter de mange dødsfald har Malin kun sin følelseskolde mor, sin utro kæreste Casper og deres lille søn Balder tilbage. Broren Robert kan hun heller ikke læne sig op ad: Han befinder sig i en mediestorm på grund af hans seksuelle chikane af kvindelige ansatte. Og det hele er kun lige begyndt.

Der er stærke kræfter, der ikke viger tilbage for at bruge ekstreme metoder for at få magten.

Et hus for de døde er bind 2 i en trilogi. Bind 1 hedder Forbandet blod, bind 3 Blodpagten

7. Blodpagten – Askehave 3 af Jakob Melander

Askehave_Blodpagten_PB

På en forretningsrejse med sin onkel er det arrangeret, at Malin skal ”forsvinde”.

Hendes mor tror, at Malin er indlagt på et luksussanatorium i Rusland, men Malins nye virkelighed er, at hun sidder inde for drab i et af verdens mest voldelige fængsler og kæmper for sit liv. Hendes eget kød og blod er villige til at ofre hende, hvis de til gengæld får magten i firmaet.

I hendes fravær er der udstukket en ny kurs for Askehave Shipping, som er altødelæggende for klimaet og har store sikkerhedsmæssige komplikationer.

På bunden af alting oplever Malin den energi, som kommer, når man ikke længere har noget at miste, og med ar på krop og sjæl begynder hun sin rejse tilbage til livet og jagten på dem, der må stå til ansvar.

Blodpagten afslutter trilogien Askehave. Bind 1 hedder Forbandet blod, bind 2 Et hus for de døde.

Du kunne også være interesseret i...

Få læseinspiration i din indbakke

I vores nyhedsbrev får du masser af inspiration til din næste store læseoplevelse. Fortæl os, hvad du er interesseret i – så sender vi det helt rigtige indhold til dig. Du kan selvfølgelig altid afmelde nyhedsbrevet igen.