Disse 7 romantiske forfattere får dig til at svæve langt væk fra mundbind, afstand og festaflysninger

romantik bøger

Savner du ting som kram, dating, balkjoler og kys? Forståeligt. Få lidt af oplevelsen med disse dejlige forfatterskaber, der emmer af hjertevarme, vovemod og romantiske forviklinger.

1. Cecelia Ahern

Cecelia Ahern er født i 1981 i Irland.

Hun fik sit store internationale gennembrud med debutromanen PS. Jeg elsker dig!, fra 2004, der blev filmatiseret med Hilary Swank i hovedrollen. 

“Den røde tråd i mine bøger er overgangsperioderne i folks liv. Jeg er draget af at skrive om tab og mod personer, der er snublet og som føler sig magtesløse i deres egne liv. Jeg er fascineret og inspireret af den menneskelige ånd – og af det faktum, at uanset hvor håbløst, det hele ser ud, og uanset hvor mørkt livet kan være, så har vi mod, styrke og tapperhed til at presse os igennem selv de sværeste tider.”

Cecelia Aherns bøger er udkommet i hele verden.

2. Lori Nelson Spielman

”Vil du være lærer eller sygeplejerske?” blev amerikanske Lori spurgt, da hun i 1970’erne skulle uddanne sig. Af sin mor. For så begrænsede var hendes muligheder. To fag stod det mellem, hvis man var kvinde og ikke var typen, der skulle komplicere tingene.

Lori Nelson Spielman valgte lærervejen, og først mange år senere fik hun mod til at gøre noget ved en gammel, upraktisk drøm, der altid havde ulmet:  Hun ville skrive. 

Hendes debutroman, I morgen kommer en ny himmel, der handler om en kvinde, der midt i voksenlivet stiger af ræset og revurderer om hun egentlig bruger årene som hun bedst kunne tænke sig det, blev en kæmpe succes i både USA og internationalt, da den udkom i 2013.

3. Julia Quinn

Hvis der er én ting, Julia Quinn holder af, så er det at punktere myten om, at intelligente mennesker hverken læser eller skriver kærlighedsromaner.

For Julia Quinn var dørene til både jurastudiet og handelsuddannelserne på USAs fineste universiteter åbne. Men noget holdt hende tilbage. Til sidst valgte hun at forberede sig på medicinstudiet på Harvard og læse videre på Yale eller Columbia … men så kom hun til at skrive.

På de to år der gik fra hun besluttede at blive læge og til hun havde de fornødne eksaminer til optagelse, havde hun skrevet to romaner. Der var så gode, at forlagene sloges om at købe rettighederne.

Siden skrev Quinn en tredje bog, mens hun stadig forestillede sig at forfatterlivet var et sidespring, inden hun skulle være læge. 

Men da hun havde skrevet den fjerde, besluttede hun, at kærlighedsromanerne var det, hun skulle her i livet. Og hun har ikke set sig tilbage. 

Læs Julia Quinns bøger om familien Bridgerton

4. Sofia Lundberg

Svenske Sofia Lundberg slog internationalt igennem med romanen Den røde adressebog. Bogen handler om Doris, der sidder ensom og glemt tilbage i en lejlighed i Stockholm – så gammel, at de fleste, der har kendt og elsket hende, er døde.

Inden det er for sent, begynder Doris at fortælle sin niece i USA, Jenny, om det spændende, snart glemte liv med tumult, verdenskrige og glamour, hun har levet på to kontinenter. Og om den kærlighed, hun blev snydt for, men aldrig forrådte.

Og historien … den er ikke den rene opspind.

”Lige siden min farmors søster Doris døde, har jeg tænkt meget på alderdom og ensomhed. Om, hvordan vi nogle gange glemmer de livserfaringer, de ældre har med sig,” fortæller Sofia Lundberg:

“Da jeg fandt Doris’ adressebog, følte jeg mig skyldig i at have besøgt hende for sjældent i løbet af de sidste par år af hendes liv, og den inspirerede mig til at skrive min roman. Siden den blev udgivet, har mange læsere vendt tilbage og fortalt, at den har inspireret dem til at besøge deres ældre slægtninge oftere. Det er så vidunderligt, og det gør mig så glad. Forestil dig, om min Doris vidste, hvilken fantastisk rejse hun har bidraget til.”

Find Sofia Lundbergs romaner på dansk her

5. Anne Thorogood

Anne Thorogood (født 1971) er gift med engelske David, og sammen med deres børn har de boet i England og New Zealand, men har boet på Kolding-egnen siden 2007.

Anne drømte fra en tidlig alder om at blive forfatter. Hun holdt især af at læse Familie Journals romantiske føljetoner og bøger af forfattere som Victoria Holt og Barbara Cartland.

Som ung skrev hun også selv, men mest til skrivebordsskuffen. Først som 32-årig gjorde hun alvor af drømmen og sendte en roman i 6 afsnit ind til Familie Journal – og fik den antaget.  Siden har hun skrevet et væld af romaner og noveller til danske ugeblade.

I 2018 udkom Anne Thorogoods romantiske føljeton Hvis jeg falder som lyd- og e-bog på Mofibo, og i 2020 udkom den som roman hos forlaget People’sPress.

Find Anne Thorogoods bøger her

6. Marie Louise Cornelius

Marie Louise Cornelius er forfatter og teater- og filminstruktør … og skuespiller, konceptmager, underviser, ja, faktisk alt med et aspekt af kulturelt iværksætteri:

“Jeg føler mig ikke bundet af, at skulle arbejde med bestemte genrer, eller målgrupper. Jeg skriver det, jeg har lyst til. Alt fra eventyr, til teater, til musical, til – you name it. Det handler om den gode historie og at få fortalt den, enten på skrift eller i levende live.”

I hendes Hjerte-serie får vi bøger med en række hovedpersoner, hvis helt almindelige liv er filtret ind i hinanden.

 

Find Marie Louise Cornelius' bøger her

7. Anna Todd

Fænomenet, der er After-serien af Anna Todd, begyndte som såkaldt fan fiction på det sociale medie Wattpad. Her digtede Anna Todd historier, hvor One Direction sangeren Harry Styles indgik. Han fik navnet Hardin Scott i hendes historier – heltinden hedder Tessa Young.

Anna Todd endte med at skrive hvad der blev til de første tre bøger om Tessa og Hardin på Wattpad – et kapitel dagligt i perioder – inden hendes fortællinger blev antaget på et forlag og bredt ud til hele verden.

After-bøgerne ligger næsten fast på også de danske bestsellerlister.

Bøgerne er filmatiseret med Josephine Langford og Hero Fiennes i hovedrollerne.

Find Anna Todds After-serie her

Du kunne også være interesseret i...