Sådan bruger Anne Mette Kirk den journalistiske metode til at skrive romaner

I 8 år var Anne Mette Kirk ansat som journalist og vært for “Station 2 Efterlyst”, hvor hun sad med i et utal af retssager. I arbejdet med sin første roman, Knust, har hun brugt sin viden og erfaring som journalist.

Læs historien om Mathilde og Jonathan

Den nyuddannede politimand Marc er den første som ankommer til ulykkesstedet: En stjålet bil med fire unge er braget ind i et træ i nattens hårde regn efter en gymnasiefest. Føreren af bilen, Jonathan, er omkommet på voldsom vis.

Hans venner Tanja, Nikoline og Tanja overlever. Ulykken efterforskes både af Mathilde, Jonathans lillesøster, og af Marc. Spor for spor, fodret af en mistanke af at nogen har skjult sandheden, kommer de tættere på svar.

Knust er en vedkommende og velskrevet roman om at miste.

Efter KNUST følger LÅST

Da nat bliver til morgen findes 24-årige Clara efterladt i en blodpøl på toilettet på en københavnsk natklub. Hun har voldsomme hovedskader og svæver i livsfare. Men hvordan er en festlig sommeraften i byen endt så brutalt? Politiassistent Marc Abildgaard indser hurtigt, at forbrydelsen mod Clara er begået med så målrettet et had, at hun næppe er et tilfældigt offer.

Mens Clara kæmper for sit liv på Rigshospitalet, kæmper personerne i hendes omgangskreds for at redde sig selv. Hver især gemmer de på en pinefuld historie, som ikke tåler dagens lys. Selv offeret Clara vogter over en mørk hemmelighed inderst i sit hjerte.

Låst stiller spørgsmålet: Vil du ofre dine nærmeste for at redde dig selv?

Du kunne også være interesseret i...