Se listen her: årets første, spændende krimi-udgivelser!

krimiQ1

Har du også ambitioner om at få læst mere i år? 

Vi gør det let for dig at nå dine læsemål, med et overblik, hvilke krimier, du skal holde øje med, i den nærmeste fremtid!

1. Gøgeungen af Camilla Läckberg

To frygtelige begivenheder, der tilsyneladende ikke har nogen sammenhæng med hinanden, ryster Fjällbacka. En kendt fotograf findes brutalt myrdet i sit showroom, og Henning Bauer, nobelprismodtager i litteratur, bliver udsat for et voldeligt overfald på den lille ø, hvor han er i gang med at skrive den 10. bog i sin verdenskendte serie.

 

Mens Patrik Hedström og hans kollegaer på Tanumshede Politistation står over for en resultatløs efterforskning, graver Erica Falck i mordet på en transkvinde i 1980’ernes Stockholm. Langsomt indser hun, at nutidens hændelser trækker tråde tilbage til fortiden, og at gamle synder kaster lange skygger…

2. At tale med de døde af Anna Jansson

Skelettet af en niårig pige bliver fundet i en grotte i et naturreservat. Politiets spor fører 50 år tilbage i tiden, til en plejefamilie, der tog imod unge piger, og som boede i en nedlagt bedemandsforretning. Men hjemmet brændte ned, og sporene er få.

 

Kriminalinspektør Kristoffer Bark påtager sig sagen sammen med sit brogede hold af kolleger. Tippet om pigens skelet kom fra en kvinde, Magdalena Fernåker, som hævder at have spirituelle evner. Hun tager imod sine klienter på kursusgården Himlagård, men da hun bliver kaldt til afhøring, er hun forsvundet som dug for solen.

 

Kristoffer Bark bliver også udfordret på et andet plan, idet hans følelser for kollegaen Mia Berger bliver stærkere. Samtidig kommer efterforskningen tættere på hans eget liv, da hans søster bliver involveret.

3. Mordene på Helholm af Inger Wolf

Et lille isoleret øsamfund fuld af hemmeligheder   Helholm er en turistperle midt i Kattegat. Det er naturøen, du aldrig glemmer, et lille isoleret øsamfund. De fleste føler en stor ro allerede på færgen på vej dertil, men for Agnes Vrangler, der selv kommer fra øen, er det et klaustrofobisk sted fuld af skyld, skam og fortielser. Derfor har hun undgået at tage hjem i 14 år.  

 

Agnes har i stedet skabt sit eget liv i byen. Med sin kæreste, Morten, et job som journalist på Radio Swift og en altopslugende interesse for uopklarede drabssager. Hun bruger størstedelen af sin tid på sin true crime-blog, Nattens stemme.   Men da to drenge finder et afskåret hoved i en af Helholms moser, ser Agnes pludselig en unik chance for at lave en helt særlig historie – den podcast, hun så længe har drømt om. Men Agnes’ drøm bliver hurtigt til et mareridt, for øen gemmer på langt flere hemmeligheder.  

4. Det sidste liv af Mohlin & Nyström

I 2009 forsvinder datteren af en af Sveriges mest succesrige virksomhedsejere sporløst fra byen Karlstad, og selvom politiet har fundet en mulig gerningsmand, må de løslade ham på grund af manglende beviser.

 

I Baltimore vidner FBI-agenten John Adderley ti år senere i en opsigtsvækkende retssag mod det kriminelle netværk, han gennem flere år har infiltreret. John bliver optaget i et vidnebeskyttelsesprogram, får en ny identitet og bliver efter eget ønsket forflyttet til Karlstad, hvor han er vokset op. Her bliver han en del af den cold case-gruppe, som skal forsøge at opklare den ti år gamle forsvindingssag.

 

Men kan John føle sig tryg med sin nye identitet i Karlstad? Og hvad sker der, hvis kollegerne finder ud af, at den hovedmistænkte i sagen er Johns bror?

5. Til minde om en morder af Pascal Engman & Johannes Selåker

Et neglebidende krimiplot med true crime-elementer.

 

I skyggen af Mattias Flinks massemord på syv uskyldige mennesker i juni 1994, findes en kvinde kvalt ihjel, og snart dukker flere ofre op i Stockholm. Tomas Wolf er politimand og sættes på sagen, men en ubehandlet PTSD-diagnose fra tiden som udsendt i Bosnien komplicerer jagten på den koldblodige morder.

 

Vera Berg er endelig undsluppet sin kriminelle ekskæreste i Malmø og flyttet til Stockholm, hvor hun som kriminalreporter på Kvällsposten dækker sagen

om de dræbte kvinder. Med sig har hun ekskærestens søn, Sigge, som hun må kæmpe for at beholde, så han kan få en tryg opvækst uden kriminalitet.

Mens byen er ved at nå kogepunktet som følge af det svenske landsholds

VM-fremmarch, haler Tomas og Vera ind på morderen. Men omkostningerne for at fange en morder er høje …

6. Fuppet af Maggie Kempinska

Efterforsker Lennart Rohde og hacker Theodora udfordres af en sag, hvor intet er, hvad det ligner.

 

Zeke er en højprofileret popstjerne, hvis sangkarriere ender brat efter et mordforsøg. Han trækker sig fra omverdenen og vover sig kun ud, når mørket har lagt sig. Han næres af i smug at betragte almindelige menneskers liv og genvordigheder gennem de snavsede vinduesruder. Lige indtil han bliver vidne til et overgreb på en ung kvinde.

 

Mens Zeke martres af en stalker, plages den unge kvinde af følgerne efter overgrebet. Hun mister sin plads som harpenist i orkestergraven på det Kongelige Teater og mister sig selv. Hendes forældre skyer ingen midler for at hjælpe, men deres handlinger forværrer kun situationen og bringer politiet på banen.

 

Drabschef Lennart Rohde må søge hjælpe fra hackeren Theodora Blink for at finde den forsvundne overfaldsmand. Men er han på flugt, eller er han død? Der er noget ved sagen, der ikke stemmer. Hvem driver gæk med hvem, og hvem ender med at blive fuppet?

7. Døden i bugten af Kate Rhodes

Hell Bay-serien om den charmerende kriminalinspektør Ben Kitto og de dramatiske Scilly-øer tog anmelderne med storm.

 

Kriminalinspektør Ben Kitto har arbejdet for drabsafdelingen i London i 10 år, men en traumatisk oplevelse har fået ham til at tage hjem til den lille ø Bryher, hvor han er født. Her vil han arbejde på sin onkels bådeværft og komme sig over de voldsomme hændelser i London.

 

Pludselig dukker liget af en 16-årig pige op på stranden ved Hell Bay og ryster det lille øsamfund. Samtidig raser en frygtelig storm, og ingen både har sejlet i dagevis. Morderen må derfor stadig befinde sig på øen …

Ben Kitto overtager efterforskningen, men der er hurtigt flere mistænkte, end

han bryder sig om – inklusive mennesker, han har kendt hele sit liv.

8. Sort blod af Louise Voller

I 2020 raser Covid-19, og 6 unge mænd dør efter en fest. I deres blod finder man pirat-medicin, der kan spores til Indien. Da journalisten Astrid Pedersen skriver den tragiske historie, får hun et anonymt tip: Sagen trækker tråde til en endnu større tragedie i Indien.

 

På vej til lufthavnen får Astrid et opkald. Hendes far er forulykket og ligger i koma. Alligevel går hun om bord på flyet til Pune, hvor direktøren for verdens største vaccinevirksomhed giver hende endnu et tip, der fører til byen Bhopal. Nu 40 år efter giftgasudslippet, der dræbte tusindvis af indere, er situationen i byen igen desperat. Covid-19 forværrer den dybe fattigdom og for at overleve melder mange sig til medicinske forsøg, der giver penge her og nu.

 

Astrid stiger ind i en tuk-tuk, der tilhører den unge mand, Ajay, der drømmer om noget andet og mere end at være chauffør. Snart er de begge involveret i undersøgelsen af de mystiske omstændigheder ved et dødsfald i byens slumkvarter. En undersøgelse, der fører til alvorlige trusler mod Astrids sikkerhed.

8. Den yderste grænse af Jacob Jonia

En broget flok detektiver skal afdække en bys hemmeligheder for at redde deres elitekorps. 1927.

Esbjerg, den vindomsuste og fremadstormende købstad på den yderste vestkyst, er plaget af en række påsatte brande. Alvoren stiger, da det går ud over borgmesterens sommerhus, og brandtomten afslører et grusomt fund.

Kort efter driver en lystbåd i land, og i masten hænger en ung mand korsfæstet. Den døde er Tom Faber, der var søn af byens tobaksfabrikant og levede et grænseoverskridende jetsetliv.

Efterforsker Otto Himmelstrup må hente flere af sine mænd fra København til Esbjerg for at nå til bunds i de to sager, der viser sig at hænge sammen.

Ved brug af den nyeste teknologi inden for politiarbejde får Himmelstrup og hans uortodokse detektiver færten af en gammel intrige, som har tråde tilbage til første verdenskrig. Byens førende familier er bundet sammen af had, forræderi, forbudt begær og tvivlsomme formuer.

Men elitekorpset er under pres, for dette er sidste chance for at bevise deres eksistensberettigelse.

Du kunne også være interesseret i...