Strikkebøger: 9 gode bud på lydbøger til ørerne, mens hænderne strikker

strikkebøger

Når der er garn på pindene, må der lyd i ørerne. Her er 9 gode idéer til hvad du kan lytte til, mens du strikker noget lækkert.

1. Inden skyerne kommer af Mari Jungstedt

I Inden skyerne kommer møder vi Lisa Hagel, en svensk gymnasielærer, der efter 30 års ægteskab bliver forladt af sin mand.

 

Skilsmissen ryster hendes verden, men giver også mulighed for at starte på en frisk. Lisa flytter til en lille, døsig by i de spanske bjerge, hvor hun til en flamencotime støder på Hector Correa. Han er enkemand og ansat ved politiet.

 

Hector må trække på Lisa, da en kontroversiel spansk anklager mister sin svenske kone. Hun er blevet fundet død i en af bjergegnens slugter – og hendes mand er ikke helt ukontroversiel.

 

2. Himlen er altid højere af Jonas Moström

himlen er altid højere Jonas Moström

En sen aften modtager psykiater og profileringsekspert Nathalie Svensson en besked fra den berømte skuespiller Rickard Ekensgård, som hun tilbragte natten sammen med et par uger forinden.

 

De aftaler at mødes igen, men i samme øjeblik Nathalie ankommer til mødestedet, bliver han skudt for øjnene af hende.

For Nathalie er det som historien gentager sig. Ti år tidligere blev hendes livs kærlighed, Adam, myrdet på samme måde – og dét mord blev aldrig opklaret.

 

Er Nathalie ramt at et kynisk udslag af tilfældigheder, eller er der en sammenhæng mellem de to mord? Sandheden er langt mere skræmmende, end Nathalie nogensinde kunne have forestillet sig.

3. Et uforglemmeligt frieri af Julia Quinn

Bridgerton_5_Et uforglemmeligt frieri-Julia Quinn

Sir Phillip og Eloise Bridgerton har udvekslet breve gennem et år, da Sir Phillip finder modet og frier til hende pr. brev. Hun er 28 og ugift, og Phillip antager, at hun må være desperat efter at blive gift.

 

Men det forholder sig ganske anderledes. For da den egenrådige og stærke Eloise ankommer til Philips gods, sætter hun alvorlige spørgsmålstegn ved hans frieri.

4. Livstid af Anders Lomholt i samarbejde med Henrik Nordskilde

Livstid Anders Lomholt

Han er blevet kaldt Danmarks farligste fange, og nu har Naum Conevski afsonet en længere straf end nogen anden i nyere dansk retshistorie. Conevski er blevet sagen, der afprøver om straffen livstid skal forstås helt bogstaveligt. 

 

Anders Lomholt fra Station 2 har i samarbejde med Henrik Nordskilde skrevet bogen Livstid om Naum Conevski. 

5. Noget du ikke ved om længsel af Karen Strandbygaard

Noget du ikke ved om længsel - Karen Strandbygaard

Fremtiden tegner lys for 32-årige Maria. Hun har udsigt til en flot karriere som kemiker i en privat virksomhed og alt kører på skinner – indtil hun og kæresten David beslutter at ville være forældre.

Det går ikke efter planen. Maria bliver ikke gravid, og parret kommer i fertilitetsbehandling. Men intet vil lykkes. De forgæves forsøg på at få et barn får det til at slå sprækker i det ellers gode paforhold – og snart skrider grænserne for Maria.

6. Jorden under mig af Helle Vincentz

Jorden under mig-Helle Vincentz

Helle Vincentz vokser op på en gård på Sydsjælland i 1980’erne. En økonomisk stram tid. Også for Helles familie, som ikke kan få pengene til at slå til. Forældrene skændes oftere og oftere, farens drikkeri tager til og han indlægges ad flere omgange på en psykiatrisk afdeling med depression. Farens nedtur slutter brat den dag, han skyder sig i sine forældres kælder. Helle er 8 år gammel.


Farens selvmord bliver begyndelsen på en lang og smertefuld rejse for Helle Vincentz. For hvordan kommer man tilbage til livet, når man som 8-årig mister sin far, som man havde en helt særlig forbindelse til. Hvordan finder man en mening med tilværelsen, når man som Helle hele tiden føler sig bundet af sin familie og dens historie.

 

Helle begynder at konfrontere barndommens spøgelser og hun kommer på sporet af den sande historie om sin fars selvmord og finder samtidig en uventet sandhed om sig selv.

7. Guldfuglen – i krig med AK81 af Marie Louise Toksvig

guldfuglen

I sommeren 2007 tog Martin Fryd Petersen begejstret imod invitationen fra Hells Angels og meldte sig under fanerne til det nye tæskehold, der skulle gå til kamp mod indvandrerbanderne. AK81 blev svaret på hans drømme: Han ville være en del af et fællesskab, og han ville slås.

Han var 22 år, havde uddannelse og arbejde, et par voldsdomme og et solidt forbrug af hash. I mere end to år levede han i en verden af vold og straf, mellem muskelsvulmende unge mænd som ham selv, altid klar til kamp for klubben.

Belønningen blev en lædervest og titlen som hangaround hos Hells Angels MC Copenhagen. Da havde han skudt en mand i en kiosk på Vesterbro og begyndte at ane, at prisen måske var for høj. 

Guldfuglen er en frontberetning fra den københavnske bandekrig.

8. Det hele handler ikke om dig af Niels Overgaard

Det_hele_handler_ikke_om_dig_Niels Overgaard

På trods af flere tusind år siden sin oprindelse giver den stoiske filosofi stadig værdifuld indsigt i et meningsfyldt liv for det moderne menneske.

 

Niels Overgaard præsenterer 5 klassiske principper på en underholdende og vedkommende vis med personlige anekdoter om hans tidligere ikke-stoiske liv samt, hvordan filosofien kan anvendes konkret i arbejdsmæssige og private sammenhænge.

9. Gæstelisten af Lucy Foley

Lucy Foley Gæstelisten

På en afsidesliggende ø ud for den irske kyst samles gæsterne til årets bryllup mellem den succesrige internetkendis Jules og hendes charmerende skuespillerkæreste, Will. Alt er planlagt til mindste detalje, og intet er overladt til tilfældighederne, da gæsterne ankommer til øen dagen før brylluppet. Men allerede inden champagnepropperne springer og festen går i gang, begynder fortidens uoverensstemmelser og ubehagelige sandheder at stikke hovedet frem blandt gamle venner, klassekammerater og familie.

 

En giftig cocktail af hemmeligheder truer med at spolere den perfekte fest, og mens et stormvejr fanger bryllupsgæsterne på øen, stiger spændingerne, indtil lyset går ud og et blodigt lig bliver fundet.

Du kunne også være interesseret i...