Krimier på vej: Disse 6 udgiver People’s de næste måneder

krimi-med-kniv_covervault

Jansson, Jungstedt og Kirk er blandt navnene, der udgiver nyt inden for krimi- og spændingsgenren på forlaget People’sPress de første måneder af 2021.

Scroll gennem hele listen her.

Låst af Anne Mette Kirk
– udkommer 22. januar 2021.

Spændingsroman med stort hjerte

Da nat bliver til morgen i København findes 24-årige Clara efterladt i en blodpøl på toilettet på en natklub.

Hun har voldsomme hovedskader og svæver i livsfare. Men hvordan er en festlig sommeraften i byen endt så brutalt? Politiassistent Marc Abildgaard indser hurtigt, at forbrydelsen mod Clara er begået med så målrettet et had, at hun næppe er et tilfældigt offer.

Mens Clara kæmper for sit liv på Rigshospitalet, kæmper personerne i hendes omgangskreds for at redde sig selv. Hver især gemmer de på en pinefuld historie, som ikke tåler dagens lys. Selv offeret Clara vogter over en mørk hemmelighed inderst i sit hjerte. 

Låst er en fængslende historie om venskaber, der sættes på prøve, løgne vi fortæller os selv så længe, at de til sidst bliver sandheder, og om en beruset ung kvinde, som næsten mister alt.

Anne Mette Kirk (født 1979) har arbejdet som reporter på TV 2 News, vært på Station 2 Efterlyst og som presse- og kommunikationsrådgiver i Kongehuset. Hun debuterede i 2019 med den anmelderroste roman Knust, der strøg direkte ind på bestsellerlisterne. Låst er andet bind i serien om den unge politimand Marc Abildgaard.

Inden skyerne kommer af Mari Jungstedt
– udkommer 11. februar 2021

people's press 2021

Malaga-serien af Mari Jungstedt begynder her

En kontroversiel spansk anklager, der er svensk gift, findes død i en slugt i bjergbyen Ronda på den spanske solkyst. Inden længe kan politiet konstatere, at der er tale om mord.

Gymnasielæreren Lisa Hagel er blevet forladt af sin mand gennem 30 år og flytter til Spanien fra Sverige i et forsøg på at starte forfra. Hun har købt et håndværkerprojekt af en villa i en søvnig lille by og går straks i gang med at rive vægge ned. Til et flamencokursus møder hun kriminalbetjenten og enkemanden Hector Correa, som også har ar på sjælen, og inden Lisa får set sig om, er hun blevet inddraget i efterforskningen af det mystiske mord på anklageren.

Så indtræffer endnu et mord, og denne gang leder sporene helt tilbage til general Franco og Spaniens blodige historie.

Inden skyerne kommer er første del i Mari Jungstedts nye krimiserie, Malaga-serien, der udspiller sig på Spaniens solkyst med de andalusiske bjerge og Malagas storbypuls som baggrund.

Mari Jungstedt (født 1962) arbejdede som journalist og ankerkvinde på SVT’s regionale nyhedsprogram ABC, inden hun helligede sig skriveriet på fuld tid. Hun er i dag blandt Sveriges mest populære forfattere. Hendes Gotland-serie, der udkommer i mere end tyve lande og bliver vist som tv-serie, har solgt mere end 5,5 millioner eksemplarer alene i Sverige.

Mellem djævelen og havet af Maria Adolfsson
– udkommer 5. marts 2021

Tredje bind i den roste Doggerland-serie

En verdenskendt musiker med rødder i Doggerland vender tilbage for at indspille sit første album efter ti års tavshed.

Irriterende smuk og frustrerende talentfuld tryllebinder hun alle til festen, der afslutter indspilningerne. Alle, på nær en vrissen kriminalinspektør, som pludselig føler sig gammel og træt.

Men under opholdet på øerne forsvinder musikeren sporløst, og den vrisne kriminalinspektør, Karen Eiken Hornby, får til opgave at finde hende … uden at nyheden om, at hun er væk, når pressen.

Efterforskningen glider dog i baggrunden, da de kommer på sporet af en mand, der har begået flere brutale voldtægter. Karen og hendes kolleger er helt overbeviste om, at de har fundet den skyldige. Men at bevise, at de har ret, er en langt mere kompliceret historie.

Karen Eiken Hornby må håndtere de to opmærksomhedskrævende efterforskninger, samtidig med at hendes privatliv kører mere og mere af sporet, og hun må træffe nogle svære valg.

Mellem djævelen og havet er tredje bind i Doggerland-serien og det foreløbigt sidste.

Maria Adolfsson (f. 1958) er svensk forfatter. Hun har en fortid i kommunikationsbranchen og debuterede i 2007 med sin første roman. Doggerland-serien centrere sig omkring kriminalassistent Karen Eiken Hornby og foregår på den halvfiktive øgruppe Doggerland.

Bøgerne er oversat til 18 sprog og har solgt over 230.000 eksemplarer i Sverige alene.

Ildlandet af Pascal Engman
– udkommer 10. marts 2021

Første bog i den hårdtslående, Vanessa Frank-krimiserie

En eksklusiv urforretning i Stockholm har indbrud, men ingen ure bliver stjålet. Kort tid senere bliver flere fremstående erhvervsfolk kidnappet, og deres familier bliver afkrævet løsesum.

I Sydamerika foregår en omfattende handel med organer. Virksomheden, der drives af en af de mægtige nazistkolonier i det sydlige Chile, vender opmærksomheden mod Sverige i jagten på flere donorkroppe.

Det går op for politiinspektør Vanessa Frank, at der er en sammenhæng mellem begivenhederne. Hun er afskåret fra sin arbejdsplads, men udkæmper alligevel en krig på flere fronter mod den internationalt organiserede kriminalitet, som viser sig at have grene helt ind i den svenske politistyrke.

Ildlandet er en dramatisk og brutal spændingsroman og den første med Vanessa Frank i hovedrollen.

Pascal Engman (født 1986) er svensk journalist og forfatter og bor i Stockholm. Han debuterede med Patrioterne i 2017, der blev shortlistet til den prestigefyldte ”CrimeTime Specsavers”-debutantpris og solgt til filmatisering i Hollywood.

Ildlandet er første bog i hans nye serie med politiinspektør Vanessa Frank i hovedrollen.

Datter savnet af Anna Jansson
– udkommer 29. januar 2021

Ny krimiserie af forfatteren bag Maria Wern

Tyveårige Vera Bark forsvinder fra sin polterabend på en båd og bliver aldrig set igen. Efter lang tids eftersøgning bliver efterforskningen indstillet, og hun formodes at være druknet, men hendes lig bliver aldrig fundet.

Usikkerheden omkring hendes skæbne driver hendes far, kriminalinspektør Kristoffer Bark, til desperat at fortsætte jagten på svar.

Fem år senere bliver Bark leder for en lille gruppe af politifolk, der skal efterforske gamle, uafsluttede sager. Han får hurtigt øje på en sag, hvor en kvinde, der ligner Vera, er forsvundet fra samme område. Han vælger derfor at genåbne sagen i håbet om også at finde ud af, hvad der kan være sket med hans egen datter.

Snart indser han, at der er flere sammenfald, end han først havde forestillet sig.

Datter savnet er første bog i Anna Janssons nye Kristoffer Bark-serie. En nervepirrende krimi om en forælders værste mareridt.

Anna Jansson (født 1958) er opvokset i Visby, og bor i dag i Örebro med sin familie. Inden hun blev forfatter på fuld tid, arbejdede hun som sygeplejerske. Det har inspireret hende til at skrive om menneskers forhold til liv og død, og hun har altid et blik for etiske dilemmaer i sine historier.

Pigerne uden navn af Mikaela Bley
– udkommer 9. februar 2021

En kold vinteraften bliver 17-årige Linn afleveret på kostskolen Täcktaholm, hvor hun skal lære at kontrollere sin adhd. 

Linn har skabt sig et navn som influencer, og hun har i flere år stået bag en succesfuld blog, hvilket vækker misundelse hos de andre piger på skolen. Spændingerne i gruppen bliver stadigt voldsommere, og Linn kæmper for at passe ind og underlægge sig skolens strenge regler. 

Men hun har hele tiden fornemmelsen af, at der foregår noget, hun ikke forstår. 

I Stockholm kæmper Ellen Tamm for at finde balancen mellem sin fortid og sit arbejde som kriminalreporter på TV4. Da en ung kvinde bliver fundet død i en sø, tager hun afsted for at finde ud af, hvad der er foregået. Søen ligger på hendes hjemegn, og konfrontationen med moren og alle minderne skubber til Ellens mentale ligevægt. Men hun har svært ved at holde sig væk, for hun føler et ansvar for at fortælle den døde piges historie, og politiet lader til at stå på bar bund.

Og så dukker endnu et lig op …

Mikaela Bley er svensk forfatter. Hun debuterede i 2015 med den kritikerroste kriminalroman Lykke om den egenrådige journalist Ellen Tamm, og i samme serie fulgte siden Liv og Louise og nu Pigerne uden navn.

Bøgerne er oversat til 12 sprog, og filmrettighederne er solgt til Hollywood. Mikaela er uddannet i medieinformatik og journalistik og har tidligere arbejdet på svenske TV4, men er nu forfatter på fuldtid.

Hun bor i Stockholm med sin mand og parrets tre børn.

Du kunne også være interesseret i...

Få læseinspiration i din indbakke

I vores nyhedsbrev får du masser af inspiration til din næste store læseoplevelse. Fortæl os, hvad du er interesseret i – så sender vi det helt rigtige indhold til dig. Du kan selvfølgelig altid afmelde nyhedsbrevet igen.